پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

چک ضمانت چیست و شرایط حقوقی در خصوص چک ضمانت چه می باشد؟ (همراه با پادکست)

امروزه در بسیاری از معاملات صورت گرفته بین اشخاص حقیقی و حقوقی شاهد رد و بدل یک فقره چک ضمانت هستیم. چک ضمانت از اهمیت بسیار بالایی در انجام معامله های مختلف دارد به گونه ای که صادر کننده چک این تضمین را به طرف مقابل می دهد که در صورت عدم تعهد خود به شرایط و قوانین معامله ی صورت گرفته، دریافت کننده چک ضمانت می توان آن را از طریق قانون وصول نماید. از مهمترین نکاتی که در چک های ضمانتی بایستی به آن توجه داشت این است که حتما در روی چک به ضمانتی بودن آن اشاره شود. در این مقاله موسسه حقوقی صاحب اندیشه همراه ما باشید.

چک ضمانت چیست؟

آیا شما نیز به دنبال ارائه چک ضمانت هستید؟ آیا می دانید که شرایط حقوقی چک ضمانت کدام بوده و بایستی به چه نکاتی در این حوزه توجه ویژه داشت؟ از شما دعوت می شود که ما را تا آخر مقاله پیش روی خود همراهی کنید تا اطلاعات بسیار جالبی را در این خصوص به دست بیاورید.

چک یکی از مهمترین اسنادی می باشد که از سال های طولانی در میان مردم از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار بوده و در بسیاری از مراوده های تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت داشتن چک و نگهداری از این سند به قدری بالا می باشد که توصیه میشود تمام نکات حقوقی مربوط به آن را قبل از داشتن دسته چک بدانید. توجه داشته باشید که در برخی از مواقع بعد از بسته شدن قراردادی، همیشه میان هر دو طرفین نگرانی وجود دارد که آیا تاخیری در مورد این تعهد وجود خواهد داشت یا نه؟ به همین جهت یکی از طرفین بایستی سند یا چک را به عنوان تضمین یا ضمانت به طرف مقابل ارائه دهد تا خیال طرف مقابل خود را از انجام این معامله راحت ساخته و بتواند توجه و رضایت طرفین قرارداد را به سوی خود جذب کند.

همچنین ارائه چک ضمانت به طرف مقابل تعهد وی را نسبت به قول و وظیفه خود را نشان می دهد و این امر نه تنها در کشور جمهوری اسلامی رایج بوده بلکه در بسیاری از کشورهای جهان برای انجام بسیاری از معامله ها بین طرفین حقوقی مختلف، از اسنادی که نقش تضمین کننده دارند استفاده می شود. در ادامه مقاله نیز سعی بر آن داریم تا در مورد شرایط حقوقی و نکات مورد توجه در هنگام اخذ چک ضمانت توضیحات بیشتری را به حضورتان ارائه دهیم.

کاربرد استفاده از چک ضمانت

همانطور که در بخش قبلی نیز به این موضوع اشاره شد، استفاده از چک های تضمینی در میان مردم و حتی میان معامله های مردمی با ارگان های دولتی بسیار رونق دارد و صادرکننده چک تضمینی بایستی تمام بندهای قرارداد را رعایت نماید چرا که در غیر اینصورت طرف مقابل می تواند چک ضمانت ارائه شده از سوی وی را به اجرا گذاشته و مشکلات بسیار زیاد دیگری به وجود خواهد آمد. گیرنده چک تضمینی نیز در صورتی که طرف مقابل قرارداد نتواند به تعهد خود در زمان موعد عمل کند می تواند به راحتی اقدام به وصل چک مربوطه داشته باشد.

استفاده از چک های تضمینی از کاربرد بسیار بالایی برخوردار می باشد که افراد دیگر نیازی به داشتن ضامن ندارند و می توانند با ارائه چک ضمانت به اسم خود یا شخص دیگری، اقدام به اجرای هرگونه معامله ای داشته باشد. امروزه بسیاری از افراد برای خرید وسایل مورد نیاز خود از چک ضمانت استفاده می کنند بدین صورت که اگر قصد خرید خودرویی به شکل اقساطی دارند،

چرا وکیل پایه یک دادگستری؟

علاوه بر ارائه چک به تعداد اقساط خود، یک عدد چک نیز به عنوان ضمانت به شرکت های خودروسازی ارائه می دهند و در قرارداد بسته شده بین فروشنده و خریداری نیز درج شده است که در صورت عدم پرداخت اقساط مربوط به وسیله خریداری شده، فروشنده میتواند چک ضمانت را به اجرا بگذارد. به همین جهت اگر شما نیز قصد دارید تا برای خرید های خود چک تضمینی را ارائه دهید بایستی قبل از بستن قرارداد مربوط تمام متن را با نهایت دقت مورد مطالعه قرار دهید و سپس اقدام به ارائه چک مورد نظر داشته باشید.

انواع چک ضمانت

افراد با توجه به معامله های که در طول سال انجام می دهند بایستی چک های تضمینی مختلفی را نیز آماده و تهیه کنند. انواع چک ضمانت را با توجه به نوع معامله ایی که صورت می گیرد می توان دسته بندی کرد که از مهمترین این انواع می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چک های ضمانتی انتقال سند
  • چک های ضمانتی وام
  • چک های ضمانتی اجاره خانه
  • چک های ضمانتی کاری
  • چک های ضمانتی تخلیه
  • چک های ضمانتی بانکی
  • چک های ضمانتی سایر مراوده ها

شما نیز می توانید با توجه به نوع معامله ای که با اشخاص حقیقی و حقوقی دارید یکی از انواع چک ضمانت را انتخاب کرده و ارائه دهید. هر کدام از این انواع دارای ارزش حقوقی یکسانی می باشند و تنها تفاوت آنها فقط در نوع معامله ای می باشد که انجام می دهند. چک های ضمانتی را می توان از هر بانک مورد نظری ارائه داد و هیچ گونه محدودیتی برای نوع بانک وجود ندارد و شما می توانید با توجه به شرایط معامله انجام شده چک ضمانت مورد نظر را به نام خود یا به نام شخص دیگری ارائه دهید.

نحوه پر کردن چک ضمانت

یکی از مهمترین موضوعاتی که در مورد چک های ضمانتی وجود دارد، نحوه ی پر کردن این چک ها می باشد و بسیاری از افراد در هنگام نوشتن و پر کردن این مدل از چک ها دچار سردرد گمی شده و نیاز به راهنمایی زیادی دارند. در اصل نحوه پر کردن چک ضمانت هیچ فرقی با سیار چک های نداشته است. برای مثال چک ضمانت نیز بایستی دارای تاریخ و امضاء باشد و از هیچ گونه قلم خوردگی و خط خوردگی برخوردار نبوده و با خط بسیار خوانا نگاشته شود. در نظر داشته باشید که هر گونه مشکلی در این امر می تواند سبب سلب اعتبار چک مورد نظر شما بوده و این امر سبب شود تا شما مجبور به تهیه چک ضمانت دیگری داشته باشید.

یکی از مهمترین نکاتی که بایستی در چک های ضمانت به آن توجه شود این است که در رو یا پشت چک مربوط درج شود که این چک از بابت ضمانت بوده و به همین منظور نیز صادر شده است. توجه داشته باشید که بدون درج کلمه ضمانتی بودن چک بر روی چک ضمانت، ممکن است بانک مربوطه اقدامات لازم را در جهت وصول یا برگشت آن شماره چک داشته باشد به همین جهت در ارائه و درج نوشته های مربوط بر روی چک مذکور نهایت دقت را به خرج دهید.

آیا امکان سلب حضانت بچه از پدر و دادن آن به مادر وجود دارد؟ (همراه با پادکست)

نحوه مطالبه چک ضمانت

نحوه مطالبه انواع چک های ضمانتی نیز با یک دیگر یکسان بوده و صادرکننده چک باستی در دادگاه شکل گرفته حضور داشته باشد و دلیل قانع کننده را برای عدم انجام تعهد خود در قبال معامله صورت گرفته ارائه دهد. توجه داشته باشید که بانک نیز اجازه وصل هیچ گونه چک ضمانتی را نداشته که در غیر این صورت صادر کننده چک می تواند از بانک مربوطه نیز شاکی باشد.

چک ضمانت وصف کیفری ندارد

چک های ضمانت همانند سایر چک های ارائه شده هیچ گونه وصف کیفری ندارد و تنها تفاوت آن نیز با سایر چک های ارائه شده در این است که این مدل از چک ها بدون تاریخ وصول هستند و شما نمی توانید هیچ تاریخی را در چک های ضمانتی مشاهده نمایید. دارنده چک ضمانت در صورتی که با یک حساب خالی مواجه شد فقط از طریق قانون می تواند پیگیری های لازم را انجام دهد.

نکات مورد توجه در ارائه چک ضمانت

اگر قصد انجام معامله ای را دارید و می خواهید چک ضمانتی را از این بابت ارائه دهید، توصیه می شود که قبل از ارائه هرگونه چک و امضاء آن، متن قرارداد را با دقت مطالعه نموده و سپس آن را امضا کنید. به این موضوع در بخش های قبلی نیز اشاره شد که حتما بدون مطالعه قرارداد هیچ اقدامی را برای اتمام معامله انجام ندهید. توجه داشته باشد که چک و ارائه آن از حساسیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

پیگیری چک ضمانت

در صورتی که صادر کننده چک ضمانت نتواند به تعهدات خود طبق قرارداد بسته شده انجام کند، طرف مقابل قرارداد می تواند با توجه به شرایط حقوقی معامله اقدامات لازم را در جهت پیگیری چک مربوطه داشته باشد و از طریق وکیل حقوقی معتبر در این زمینه، چک ارائه شده را به اجرا گذاشته و حکم جلب طرف مقابل را بگیرید. توجه داشته باشید که پیگیری چک مذکور به حساسیت بسیار بالایی نیاز دارد و بایستی از طریق یک وکیل بسیار معتبر اقدامات لازم را انجام داد.

در اخذ چک تضمین به چه مواردی توجه کرد؟

اگر شما نیز قصد معامله ای را دارید که در آن می خواهید از طرف مقابل معامله چکی را به منظور ضمانت اخذ نمایید باستی تمام نکات و قوانین مربوط به نقش چک مذکور را بدانید تا از این طریق بتوانید در آینده از تمام حق و حقوق خود دفاع کنید. در نظر داشته باشید که بعد از به پایان رسیدن تمام شرایط معامله بایستی بدون بروز تاخیر و مشکلی چک ضمانت صادر شده از سوی صادر کننده را به وی تحویل دهید و موجب نگرانی و نارضایتی طرف مقابل خود نشوید تا از این طریق بتوانید تمام قوانین مربوط به معامله یا تجارت انجام شده را بجا بیاورید. همچنین با دریافت گواهی امضا از سوی صادر کننده چک خیال خود را از بابت اصل بودن آن سند راحت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *