پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

طلاق توافقی

طلاق توافقی یکی از عباراتی است که امروزه در جامعه کنونی زیاد به گوش می‌رسد؛ اما واقعاً معنی و مفهوم این نوع طلاق چیست و چه جایگاهی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارد؟ برخلاف تصور، اقدام برای طلاق حتی نوع توافقی آنقدرها هم ساده نبوده و نیاز به رعایت اصولی دارد. زوجینی که بدون شرکت در جلسه مشاوره حقوقی و کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک دادگستری ، برای طلاق توافقی مراجعه می‌نمایند به دلیل عدم تعریف درستی که از این عبارت دارند دچار سردرگمی شده و چیزی جز یک دعوای حقوقی دیگر به زندگی آنها اضافه نمی‌شود. یک موسسه حقوقی که از وکلای با تجربه و متبحر انواع طلاق بهره می‌برد، می‌تواند این مسیر را بسیار ساده‌تر و هموارتر نماید. از این رو شناخت روند این نوع طلاق می‌تواند باعث درک بهتری از قانون‌های مربوط به آن را در اشخاص شود.

مراجعه برای طلاق توافقی در دادگاه خانواده نیازمند رعایت برخی اصول و نکات حقوقی است که در ادامه به صورت کامل این نکات را با هم بررسی خواهیم کرد. نکاتی که لزوم استفاده از مشاوره حقوقی را بیش از پیش به شما نشان خواهند داد. با درک این قوانین نیاز به حضور در یک موسسه حقوقی معتبر و با وکلای حرفه‌ای در این زمینه را بهتر از قبل درک خواهید کرد. اعتبار ما در موسسه حقوقی صاحب اندیشه تجربه وکلای ما هستند.

تعریف طلاق توافقی

آیا در قانون اساسی چیزی به عنوان طلاق با عنوان توافقی تعریف شده است؟ این سوال درباره این نوع از طلاق خود گواه پیچیدگی‌هایی است که در این مسیر قرار دارد. در واقع اگر نگاهی به قوانین مربوط به طلاق در کشور خود بیندازیم، متوجه خواهیم شد که هیچ چیزی با صراحت به عنوان طلاق توافقی در آن تبیین نشده و این نوع طلاق با اینکه ساده‌ترین روش طلاق برای زوجین است را باید در زیر گروه سایر انواع طلاق دانست. انواع طلاق در قانون اساسی به دو دسته بائن و رجعی تقسیم می‌شود. انواع طلاق بائن که در واقع این نوع طلاق نیز باید در زمره آن قرار گیرد، خود به قسم‌های دیگری تقسیم می‌شود.

پس برای ساده‌تر شدن پرونده، باید از قبل توافقاتی صورت‌پذیرد که بدون آنها امکان تغییر روند کار در دادگاه خانواده وجود خواهد داشت. با این تفاسیر در یک تعریف کلی این نوع طلاق را می‌توان تصمیم مشترک زوجین دانست که قصد دارند با تفاهم و توافق بر سر مسائل حقوقی مربوطه از هم جدا شوند؛ اما این مسائل حقوقی کدام‌ها هستند؟ در ادامه به بررسی این مسائل خواهیم پرداخت. مسائلی که توافق درباره آنها کاملاً لازم خواهد بود.

مشاوره طلاق توافقی

اما الزام استفاده از مشاوره حقوقی برای طلاق حتی با عنوان توافقی چیست؟ در این‌گونه از انواع طلاق زن و شوهر بایستی درباره برخی مسائل حقوقی از قبل توافقات لازم را انجام دهند. صادر شدن دادخواست طلاق نیاز به مشخص شدن موارد حقوقی نظیر مهریه، نفقه، حق اولاد، اموال و دارایی‌ها و بسیاری از مسائل مشترکی است که در زندگی مشترک وجود دارند. تمام این مسائل از قبل از مراجعه به دادگاه برای دادخواست طلاق بایستی با مشورت با مشاوره حقوقی مورد بررسی قرار گرفته و درباره آنها توافق شود تا روند کار ساده‌تر و سریع‌تر پیش برود.

در واقع برخلاف سایر انواع طلاق که در آنها نیاز به ارائه دلایل و مدارک محکمه‌پسند به حضور دادگاه برای حکم به طلاق وجود داشته و الزامی است، در طلاق توافقی دیگر نیازی به این اسناد و دلایل نخواهید داشت. دادگاه تنها به توافقات طرفین نگاه خواهد کرد. در صورت عدم توافق قبل از مراجعت به دادگاه، قاعدتاً روند پرونده کاملاً عوض خواهد شد. توافق سر مسائل حقوقی در اصل شرط اصلی و اساسی این قسم از طلاق در دادگاه خانواده می‌باشد.

توافقات لازم برای طلاق

نکاتی که در جلسه مشاوره حقوقی موثر و مفید در یک موسسه حقوقی معتبر درباره این نوع طلاق باید به آنها پرداخته شود، در درجه اول معطوف به توافقات لازم در آن خواهد بود. از این رو قبل از اینکه دادخواست طلاق ارسال شده و ثبت نام در سامانه طلاق صورت‌پذیر، وکیل شما بایستی تکلیف برخی موضوعات را مشخص کند. این موضوعات در پاره‌ای از مواقع از چشم زوجین دور مانده و مشکلاتی را در روند پرونده برای آنها ایجاد می‌نماید.

تعیین تکلیف نمودن همه این موارد در طلاق توافقی و در جلسه مشاوره حقوقی لازم است. البته هیچ قانونی برای بخشیدن و یا نبخشیدن این موارد از طرف یک طرف به کلی وجود نداشته و تنها بایستی توافق صورت گرفته تسلیم دادگاه شود. درباره هر کدام از این موارد هر توافقی قابل اجرا خواهد بود. برای مثال از بخشیدن کامل مهریه تا پرداخت کامل آن یا قسط‌بندی آن و یا هر توافق دیگری امکان‌پذیر بوده و البته بایستی از قبل وکیل درباره آنها تذکرات لازم را ادا نماید.

در چه مراحلی از طلاق توافقی نیاز به جلسه مشاوره حقوقی خواهیم داشت؟

بهترین ایده در این‌گونه از طلاق شرکت در جلسه مشاوره قبل از هر اقدامی است؛ اما با این وجود متقاضیان بایستی یک روند ثابت را پی گرفته و در صورت لزوم در مراحل مورد نیاز از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری استفاده نمایند. اولین مرحله اصلی در طلاق توافقی بعد از ثبت درخواست در سامانه‌های مربوطه، تنظیم یک دادخواست برای ارائه به دادگاه است. مسلماً تنظیم چنین دادخواستی که بار حقوقی دارد، نیاز به مشورت با یک وکیل پایه یک دادگستری داشته و بایستی از خدمات مشاوره حقوقی استفاده نمایید. از این گذشته روند پیگیری چنین پرونده‌های برای کسانی که از تجربه کافی برخوردار نیستند، بسیار سخت شده و عدم آشنایی آنها به قوانین پیچیدگی مراحل را بیشتر خواهد کرد. اینجاست که اهمیت حضور یک وکیل حقوقی مشخص می‌شود.

با مراجعه به یک موسسه حقوقی و ارائه مدارک حقوقی خود می‌توانید پیگیری پروند خود را به دست یک وکیل طلاق واگذار کرده و در کمترین زمان ممکن به خواسته خود برسید. هر چند جدا شدن و طلاق امر خوشایندی نبوده و ما هم چنین آرزویی را برای هیچ کدام از هموطنان خود نداریم، اما استفاده از وکیل حقوقی می‌تواند شما را از پیچ و خم‌های شلوغ دادگاه‌های خانواده امروزی نجات دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *