پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

وکیل خانواده

یکی از ضروری ترین نیاز های هر انسانی و به طور کلی تر هر خانواده ای نیاز به وکیل خانواده است. به طور قطع افراد اندکی هستند که نسبت به تمام مسائل حقوقی اطلاعات کافی را دارند اما در طرف مقابل، بسیاری دانش اندکی در زمینه قوانین و مسائل حقوقی دارند. پس با این حساب دسترسی به یک وکیل پایه یک دادگستری آگاه به تمام مسائل حقوقی کار عاقلانه ای است. شما میتوانید با دسترسی به یک وکیل خانواده خود را در این زمینه بی نیاز کنید.
در ابتدا بهتر است به معرفی وظایف وکیل بپردازیم و سپس به وکیل خانواده میپردازیم پس با “موسسه صاحب اندیشه” همراه باشید.

درباره وکیل خانواده

وکیل به کسی گفته میشود که از طرف شخصی حقیقی و یا حقوقی جهت عقد وکالت به کاری مامور میشود. هنگام به خدمت گرفتن وکیل میتوان برای او حدی را مشخص کرد که از آن فراتر نرفته و اجازه دسترسی را برای وکیل محدود کرد که در چه حد اجازه وکالت از طرف موکل را دارد و در چه مواردی خود موکل میبایست حضور داشته باشد.

انواع دعاوی خانواده

  • وکالت مطلق : در این حالت وکیل برای انجام تمام امور مربوط به موکل نیازی به اجازه از موکل ندارد.
  • وکالت مقید : وکیل باید در حدود تعریف شده از طرف موکل رفتار کند.
  • فوت هر یک از زوجین : یکی از راه های انحلال خودبخود ازدواج می باشد.
  • فسخ نکاح : منظور از فسخ این است که با اراداه یک نفر به دلایل قانونی یکی از زوجین حق داشته باشد قرارداد ازدواج را منحل نماید. مانند فسخ به دلیل تخلف از شرایط ضمن عقد.
  • شروط ضمن عقد و ازدواج : با توجه به اینکه ازدواج یک قرارداد به شمار می رود امکان درج شروط مشروع در آن وجود دارد. این شروظ این امکان را به طرفین میدهد که از محدودیت های قانونی عقد نکاح فاصله گرفته و به میل خود شرایطی را در عقد بگنجانند.
  • اجازه برای ازدواج مجدد مرد : با توجه به اینکه مرد به جهت قانونی حق ازدواج دایم بدون اجازه همسر اول خود و یا دادگاه را ندارد, در صورتیکه بخواهد ازدواج مجدد نماید باید اجازه همسر اول خود را داشته باشد و در صورتیکه همسر اجازه ندهد به دادگاه خانواده مراجعه می کند تا تقاضای اذن در ازدواج نماید.
  • دعوای الزام به تمکین : در صورت عدم تمکین زوجه , زوج می تواند با طرح دعوای الزام به تمکین زوجه و اثبات نشوز، تمکین وی را از دادگاه درخواست نماید. در صورت اثبات نشوز نفقه به زن تعلق نگرفته و مرد می تواند ازدواج مجدد نماید.

پس از ارائه توضیحات مختصری در مورد وکیل و انواع وکالت به توضیحات در مورد وکیل خانواده میپردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی رایگان می‌توانید همین حالا با شماره ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ تماس بگیرید.

وظایف وکیل خانواده

وکیل خانواده به شخصی میگویند که در تمام دعاوی خانواده مانند طلاق توافقی، حضانت، مهریه و غیره اقامه دعوا نماید. همانطور که در ابتدا گفته شد، دسترسی به یک وکیل خانواده تقریبا امری ضروری محسوب میشود و با استخدام وکیل خانواده میتوانید خود را در زمینه دانش حقوقی بی نیاز کنید. هر زمانی که با مشکلی روبرو شدید در زمانی بسیار کوتاه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد. استخدام یک وکیل خانواده مجرب که به قوانین جدید آگاهی داشته باشد. و تخصص های مورد نیاز یکی وکیل خانواده را به خوبی داشته باشد امری ضروری است.در مسئله طلاق زوجین وکیل خانواده نقش اساسی دارد. یک وکیل خانواده مجرب و کارآزموده میتواند با مشورت های حرفه ای و درک درست از تفکرات و مشکلات هر یک از زوجین به نتیجه درستی از مشکلات زوجین برسد. و در رفع این مشکلات مشاوره های لازم را به زوجین ارائه کند تا در مرحله اول از طلاق جلوگیری کند. و همه حالت های ممکن را برای زوجین روشن میکند تا حتی بعد از طلاق هم دچار سردرگمی نشوند.

مهمترین دعاوی خانواده

از مهم ترین دعاوی خانواده میتوان به مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و غیره اشاره کرد که میتوانید در مقاله طلاق توافقی به صورت کامل و جامع در این مورد مطالعه کنید.

  • مهریه : یکی از پر حاشیه ترین مسائل طلاق، طرح مسئله مهریه میباشد. در هر صورت مهریه متعلق به زن میباشد و میتواند هر موقع که بخواهد آن را وصول کند. اما در مواردی مانند طلاق توافقی زن میتواند تمام مهریه یا بخشی از آن را ببخشد و دادگاه نیز آن را تایید میکند. پرداخت مهریه میتواند به صورت یکجا و یا به صورت قسطی انجام شود.
  • حضانت فرزند یا فرزندان : حضانت یکی دیگر از مسائل مهم میباشد و اختلاف نظر های ممکن است برای زوجین پیش بیاید. طبق آخرین قوانین دختر بالای 9 سال و پسر بالای 15 سال از سن حضانت خارج هستند و دادگاه تکلیفی برای تعیین حضانت آن ها ندارد. حضانت فرزند تا سن 7 سالگی بر عهده مادر میباشد و بعد از آن بر عهده پدر میباشد و بهتر است زوجین با مشورت وکیل خانواده این موضوع را بین خود حل کنند تا در آینده هم مشکلی به وجود نیاید.
  • نفقه فرزندان : نفقه بر عهده پدر  میباشد اما در مواردی مادر میتواند با تعهد کتبی و امضای زوجین، نفقه فرزند یا فرزندان را بر عهده خود بگیرد.
  • ملاقات فرزندان : ملاقات فرزندان ربطی به حضانت ندارد و هر طرفی که حضانت فرزندان را بر عهده ندارد حق ملاقات فرزند یا فرزندان را دارد. در صورتی که زوجین در این مورد اختلاف نظر داشته باشند دادگاه در خصوص تعیین زمان و مکان ملاقات تصمیم گیری میکند.

موارد فوق تنها بخشی از دعاوی می باشد و یک وکیل خانواده مجرب میتواند به بهترین حالت ممکن موارد گفته شده برای زوجین حل و فصل کند.

برخی از ویژگی های یک وکیل خانواده

  • در مرحله اول یکی وکیل خانواده باید تخصص های لازم را داشته باشد یا به عبارتی دوره تخصصی را گذرانده باشد.
  • وکیل خانواده میتواند بهترین و یا بدترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد. در صورتی که در انتخاب خود دقت نکنید. و سهل انگاری کنید قطعا در طرح دعاوی نتیجه خوبی نخواهید گرفت پس بهترین راه مشورت و تحقیق است. قبل از انتخاب حتما این نکته را مد نظر قرار دهید.
  • یکی دیگر از نکات یک وکیل خانواده خوب و کارآزموده این است که با موکل خود صاق باشد و شفافیت بین وکیل و موکل برقرار باشد چرا که در حل پرونده بسیار موثر است. اعتماد بین وکیل خانواده و موکل یک مزیت مهم میباشد و این اعتماد باید همراه با شفافیت باشد. به عنوان مثال اگر در روند رسیدگی به پرونده اگر وکیل تشخیص بدهد که نتیجه به نفع موکل نیست بهتر است با او در میان بگذارد تا قبل از هر چیزی چاره ای اندیشیده و در آینده هم مشکلی پیش نیاید.
  • وکیل خانواده ای را که برای خود انتخاب میکنید باید دارای سابقه خوبی باشد و بهتر است سوابق او را هم در نظر بگیرید تا با اطمینان مسائل حقوقی خود را با او در میان بگذارید. اطمینان از سابقه وکیل بسیار مهم میباشد و بهتر است از چنین وکیلی جهت انجام امور حقوقی خود بهره مند شوید. در موسسه حقوقی صاحب اندیشه میتوانید وکیل مجرب مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  • یک وکیل خانواده باید با موکل خود منطق را رعایت کند به طوری که عدم منطق صحیح در حل پرونده میتواند منجر به شکست شود و نتیجه جالبی را به ارمغان نیاورد. در صورتی که میشود با منطق صحیح در روند رسیدگی به پرونده نتیجه را به شکل دیگری رقم زد و ضرر را به حداقل رساند.
هزینه وکیل خانواده
وکیل خانواده با توجه به ماموریتی که برای او تعیین میشود هزینه های مختلفی دارد و این هزینه میتواند برای هر وکیلی متفاوت باشد. ما در موسسه حقوقی صاحب اندیشه بهترین و با تجربه ترین وکلا را در اختیار داریم. پیشنهاد ما به شما مراجعه کنندگان انتخاب وکلای “موسسه صاحب اندیشه” میباشد تا بهترین وکیل را برای خود انتخاب کنید.
پرسش و پاسخ خانواده

حضور وکیل در دعاوی مختلف در امور خانواده از جمله: طلاق، مهریه، حضانت و نفقه و …  به جهت موثر واقع شدن در نتیجه مطلوب طرفین و همچنین احقاق حقوق آنان دارای اهمیت بسیار است. به همین خاطر پیشنهاد می شود قبل اخذ هر تصمیم در رابطه با موارد ذکر شده، جهت آگاهی از حقوق خود حتما با یک وکیل خانواده با تجربه مشورت نمایید.

نبود ناگهانی همسر ممکن است آسیب های روانی بسیاری به همراه داشته باشد. هرچند ممکن است برخی افراد پس از طلاق احساس خوشحالی داشته باشند ولی معمولا زنان بیش از مردان از نظر اقتصادی زیان می بینند و همین امر باعث می شود که به ازدواج مجدد روی آورند.

برای حضانت طفل، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن حضانت تا دوران بلوغف با پدر است. پس از دوره بلوغ نیز این خود فرزند است که باید تصمیم بگیرد که می خواهد با کدامیک از والدین زندگی کند.

زن می تواند تا زمانیکه مهریه به او تسلیم نشده است، مشروط بر اینکه مهریه اش حال باشد و تا پیش از این به ایفای وظایف زناشویی اقدام نکرده باشد، از انجام وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند. و این امتناع موجب ساقط شدن نفقه نخواهد شد.

با توجه به قانون و رویه عملی دادگاه ها حق حبس به هیچ عنوان برای مرد به رسمیت شناخته نشده است و در حال تکلیف پرداخت مهریه اول با زوج است و زوجه می تواند تا پرداخت آخرین قسط مهریه از ایفای وظایف زناشویی نسبت به شوهر امتناع کند.

بله. زوجین می توانند با مراجعه به دفترخانه، شروط مورد توافق خود را به ثبت برسانند.

در صورتی که شوهر از پرداخت نفقه خودداری نماید و امکان الزام وی به پرداخت نفقه از جانب دادگاه وجود نداشته باشد. زمانیکه زوجه در عسر و حرج که به معنای سختی و رنجی که عادتا قابل تحمل نمی باشد قرار داشته باشد که معیار تشخیص عسر و حرج دادگاه می باشد. در صورت غیبت شوهر بیش از چهارسال.

بله. زن می تواند بعد از ازدواج وکالت برای طلاق را از شوهر بگیرد و وکیل در توکیل شود که خودش به وکالت از شوهر خو درا طلاق دهد.

خیر. یک وکیل خانواده فقط می تواند وکیل یکی از زوجین باشد و برای انجام این امر، باید دو وکیل حضور داشته باشند.

بهترین انتخاب برای زوجین متقاضی طلاق یا سایر امور مربوط به خانواده، مشاوره با تیم وکلای مجرب موسسه حقوقی صاحب اندیشه است. به جهت اهمیت مسائل مربوط به خانواده و  احقاق حقوق خود می باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی رایگان می‌توانید همین حالا با شماره ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ تماس بگیرید.