پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

مشاوره حقوقی خانواده

 

مشاوره حقوقی خانواده در چه زمینه‌هایی انجام می‌شود و آیا اصلا لزومی به انجام مشاوره حقوقی داریم؟ بهترین زمان درست برای رجوع به یک موسسه حقوقی برای دریافت خدمات مشاوره حقوقی خانواده چه زمانی است؟ یک مشاور با تجربه می‌تواند شما را از ورود به یک جریان متلاطم خانوادگی نجات دهد. مسیری که می‌تواند تبدیل به یک بحران خانوادگی شده و پیامدهای ناگواری را نیز به دنبال داشته باشد؛ اما در چه زمینه‌هایی می‌توانیم به مشاوره حقوقی خانواده رجوع کنیم؟

از قدیم گفته‌اند که علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد. از این رو داشتن شناخت و اطلاعات کافی از روند دادگاه‌های خانواده و مسائل حقوقی مربوط به خانواده در سطح عمومی لازمه زندگی امروز جامعه انسانی است. خانواده‌ها در کشور ما متاسفانه از نظر میزان اطلاعات در این باره در سطح پایینی قرار دارند. عدم داشتن آموزش‌های لازم در این زمینه در زمان ازدواج و قبل از آن باعث می‌شود تا بسیاری از خانواده‌های نو بعد از هر مشکلی کاملا سردرگم شده و از این مشاور به آن مشاور و از این موسسه به آن موسسه حقوقی به دنبال حل مشکلات خود باشند.

اهداف مشاوره حقوقی خانواده

در تصوری بسیار غلط و جهان سومی بسیاری از افراد رجوع به مشاور را در هر زمینه‌ای یک نقطه ضعف بزرگ می‌پندارند. برخی هم بر این باورند که رجوع برای مشاوره حقوقی به یک موسسه حقوقی چیزی جز دور ریختن پول و سرمایه نیست؛ اما همین افراد در بسیاری از مواقع با تبعات و عواقب ناشی از عدم رجوع به موقع به مشاوره حقوقی خانواده روبرو بوده و با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند.

خوشبختانه در سال‌های اخیر این روند نادرست در حال تغییر بوده و تاثیرات مثبت مشاوره حقوقی بر همه اثبات شده است. فارغ از دلیل اصلی مراجعه برای دریافت خدمات مشاوره به یک موسسه حقوقی، اولین هدف از این جلسه مشاوره، اطلاع از حقوق مدنی افراد در مشکلات خانوادگی و قواعد و مقررات مربوط به این زمینه می‌باشد. ناآگاهی از حقوق در این مشکلات می‌تواند تبدیل به یک معضل بزرگ شده و در نهایت چیزی جز آه و افسوس برای اعضای خانواده به دنبال نداشته باشد.

خانواده و مشکلات حقوقی آن

خانواده در جامعه اسلامی مقدس‌ترین اجتماع تلقی می‌شود. تشکیل خانواده از فضیلت‌های بزرگ در همه ادیان الهی و به خصوص در دین اسلام می‌باشد. تشکیل و پایداری خانواده می‌تواند منجر به داشتن یک جامعه‌ای سالم و قدرتمند شده و ضعف در آن می‌تواند منجر به ایجاد ضعف و مشکلات عدیده در جامعه شود. خانواده‌ها در طول مسیر تعالی خود با مشکلات بسیار زیادی روبرو می‌شوند که اگر به موقع به آنها رسیدگی نشود، کم کم بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند.

مشکلات حقوقی جامعه ابعاد گسترده‌ای را شامل می‌شود که یک مشاور حقوقی با ارائه مشاوره‌های لازم می‌تواند بهترین تصمیم را در این مواقع به افراد جامعه القا نماید. دلایل زیادی برای رجوع به مشاوره حقوقی خانواده وجود دارد. دلایل مربوط به شرایط فرزندان بعد از طلاق، طلاق و پیامدهای آن، ازدواج و مسائل حقوقی آن و سایر قوانین مربوط به حقوق مدنی اعضای خانواده می‌تواند دلیل حضور اعضای خانواده در موسسه حقوقی ارائه دهنده خدمات مشاوره حقوقی خانواده باشد.

 

شروط ضمن عقد ازدواج

 

انتخاب بهترین مشاور حقوقی خانواده

متاسفانه در جامعه ما مشاور نماها که تنها برای دریافت مقداری پول و به دلیل عدم داشتن توانایی و اطلاعات لازم، افراد را در مسیرهای اشتباهی قرار می‌دهند کم نیستند. مشاور حقوقی خانواده که به نوعی در واقع وکیل مدافع افراد در پرونده‌های حقوقی آنها خواهد بود، وظایفی در قبال آنها به عهده دارد؛ اما آیا همه حقوق‌دانان در انجام وظایف مربوط به خود بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهند؟ ضعف در سطح اطلاعات و توانایی‌ها و البته کاهلی و اهمیت ندادن به حقوق و نیازهای موکلین دو معضل بزرگ در بسیاری از مؤسسات حقوقی ارائه دهنده مشاوره حقوقی برای افراد خانواده می‌باشد.

از این رو انتخاب بهترین مشاور حقوقی خانواده نیز از جمله چالش‌هایی است که جامعه ما با آن روبرو است. انتخاب که می‌تواند تأثیر بسزایی در آینده زندگی ما داشته و مسیر متفاوتی را برای ما رقم بزند. دقیقا مانند انتخاب یک پزشک متخصص با تجربه و حرفه‌ای، در این انتخاب نیز کاربران باید ملاک‌ها و معیارهای لازم را در سنجیده و به بهترین‌ها مراجعه نمایند. تجربه، مشورت با کسانی که قبلا این خدمات را دریافت کرده‌اند و سوابق علمی و مستندات از جمله مهم‌ترین معیارهای انتخاب بهترین مشاور حقوقی خانواده می‌باشد.

وظایف مشاور حقوقی خانواده

این حرفه برخلاف تصور یکی از حساس‌ترین مشاغل اجتماعی می‌باشد. یک مشاور برای ارائه بالاترین سطح خدمات مشاوره حقوقی خانواده در درجه اول خود باید به سطح قابل قبولی از آگاهی و علم و تجربه رسیده باشد. یک مشاور حقوقی می‌بایست فردی واقع بین بوده و اطلاعات درست به موکل خود ارائه دهد. واقع گرا بودن اولین مشخصه‌ای است که از یک مشاور حقوقی انتظار می‌رود.

بسیاری از شعارهای برخی از موسسات حقوقی تنها یک شعار تبلیغاتی بوده و هیچ جایی در قانون مدنی کشور ندارد. مشاوران تازه کار برای جلب نظر مشتری، آنها را وارد فضایی توهم‌انگیز و انتظارات غیرمعقول در جلسات مشاوره حقوقی خانواده می‌نمایند. افراد در برخورد با این مشاورین خود را از پیش در هر پرونده حقوقی یک برنده تلقی می‌کنند. در اکثر موارد مشتریان این افراد حتی از حداقل حقوق‌های خود در برخی پرونده‌ها نیز محروم شده و چیزی جز پشیمانی به خاطر این انتخاب نصیب آنها نخواهد شد.

کلام آخر

واقع بین بودن هم برای مشاور و هم برای اعضای خانواده می‌تواند در نهایت منجر به تصمیماتی منطقی و درست برای آنها شود. از این نظر قبل از اینکه کار از کار گذشته و یک آسیب تبدیل به یک معضل بزرگ خانوادگی شود، بهتر است در زمان مناسب بهترین مشاور حقوقی خانواده را انتخاب نموده و از نظرات و مشاوره‌های تخصصی وی بهره‌مند شوید. در نهایت و قبل از مراجعه به مشاور حقوقی و یا وکیل خانواده به یاد داشته باشید که حل یک بحران و مشکل خانوادگی بریدن و حذف صورت مسئله نیست. گاهی اوقات یک مشاور با تجربه و یک جلسه مشاوره حقوقی خانواده عالی، می‌تواند یک خانواده را از مرز انحطاط به اوج شکوه و شکوفایی خود برساند.

منبع : ویکی‌پدیا ، دانشنامه آزاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *