پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

حضانت فرزند بعد از ازدواج پدر به چه کسی می‌رسد؟

حضانت فرزند بعد از طلاق یکی از چالش‌های بسیار مهم زندگی امروز کسانی است که با این پدیده اجتماعی روبرو می‌شوند. حضانت فرزند بعد از ازدواج پدر ، حضانت فرزند بعد از ازدواج مجدد مادر، قوانین مربوط بعد از طلاق، حضانت فرزند بعد از فوت یکی از والدین و سایر موارد مربوط به حضانت فرزند از جمله موارد قانونی می‌باشد که در هنگام چنین ابهاماتی نیاز به استفاده از خدمات وکیل پایه یک دادگستری برای اشخاص الزامی می‌باشد.

در این مواقع وکیل پایه یک دادگستری با ارائه دادخواست‌های لازم به دادگاه اقدام به اقامه حق قانونی افراد نموده و حضانت فرزند را در اختیار فرد اصلح‌تر قرار می‌دهد. سوالات بسیار زیادی در مورد حضانت فرزند وجود دارد که هنوز ذهن مخاطبین را به خود مشغول کرده است. یکی از اصلی‌ترین سوالات مربوط به حضانت فرزند بعد از ازدواج پدر و بعد از ازدواج مادر می‌باشد. در این مقاله قصد داریم تا تمام موارد مربوط به حضانت فرزند را در هنگام بروز چنین موارد خاصی با هم بررسی کنیم.

قوانین حضانت فرزند بعد از طلاق

اینکه حضانت فرزند بعد از ازدواج پدر و یا بعد از طلاق به عهده چه کسی خواهد بود از جمله مواردی هستند که به صورت کاملاً روشن و واضح در قانون بیان شده‌اند. عدم آگاهی افراد از این قوانین در برخی موارد منجر به اختلاف‌ها و دعواهای حقوقی تنها با استفاده از خدمات وکیل پایه یک دادگستری می‌توان بهترین نتیجه را در این مواقع کسب نمود.

یکی از اولین سوالاتی که ذهن افراد بعد از طلاق درگیر آن می‌شود درباره حضانت فرزندان است. در برخی موارد هر کدام از والدین حضانت فرزند را حق قانونی خود می‌دانند بند و نفر مقابل را به عدم داشتن صلاحیت لازم برای حضانت فرزند محکوم می‌کنند. در موارد بسیار زیادی نیز ز هر دو طرف والدین این از به عهده گرفتن حضانت فرزندان خود سر باز زده و وظیفه این امر را به طرف مقابل می‌سپارند. هر دو این طرز تفکرها تنها در زمانی به وقوع می‌پیوندد که افراد از بندهای قانونی مربوط به حضانت فرزند بعد از طلاق و حضانت فرزند بعد از ازدواج پدر آگاهی ندارند.

در وهله اول افراد باید بدانند که قانون به عهده گرفتن حضانت فرزند و تامین مخارج لازم برای زندگی را به عنوان یک وظیفه برای والدین می‌پندارد. در واقع این بند قانونی به این نکته اشاره دارد که مکان سرباز زدن از به عهده گرفتن حضانت فرزند برای هر دو طرف والدین وجود نخواهد داشت و هر دو طرف نسبت به این قضیه مسئولیت کامل خواهند داشت. قانون مرد را مکلف به تامین نفقه لازم برای زندگی فرزند می‌نمایند.

مادر نیز تا سن هفت سالگی ملزم به عهده گرفتن حضانت فرزند خود است. البته توافقات صورت گرفته بین زوجین می‌تواند در ابلاغ این قانون تفاوت ایجاد نماید. قانون همه چیز را در درجه اول منوط به توافق والدین قرار داده و در صورت عدم توافق و ایجاد اختلاف بین آنها به صراحت در میان آنها میانجی‌گری می‌نماید. بعد از سن هفت سالگی و تا رسیدن به سن بلوغ وظیفه حضانت از فرزند به عهده پدر در قرار داده می‌شود. البته در این مدت حضانت فرزند به صورت مطلق به عهده پدر قرار داده نخواهد شد و مادر نیز حق ملاقات با فرزند خود را خواهد داشت.

بیشتر بخوانید  چگونه و در چه شرایطی می توان طلاق غیابی گرفت؟ (همراه با پادکست)

حضانت فرزند بعد از ازدواج مجدد مادر

در بند قبل اشاره کردیم که بعد از طلاق قانون به صورت خودکار حضانت فرزند تا سن ۷ سالگی در اختیار مادر قرار می‌دهد. در این مدت نفقه و هزینه زندگی فرزند نیز به عهده پدر خواهد بود. در صورت توافق طرفین در هنگام طلاق این امکان وجود دارد که حضانت فرزند به پدر سپرده شده و یا نفقه فرزند نیز به عهده مادر باشد. با همه این شرایط در صورتی که حضانت فرزند طبق قانون به مادر سپرده شود و وی در این مدت اقدام به ازدواج مجدد نماید بلافاصله حق حضانت فرزند از وی سلب شده و این حضانت به پدر واگذار می‌گردد. از کاربران باید در نظر داشته باشند که از ازدواج مجدد مادر می‌تواند حق حضانت فرزند از آنها را سلب نماید مگر اینکه قبلاً توافقی در این باره با همسر سابق خود انجام داده باشند.

حضانت فرزند بعد از ۷ سالگی

حضانت فرزند بعد از ۷ سالگی به صورت مطلق به آقایان سپرده نمی‌شود. در این مواقع قانون این حق را برای مادر قائل می‌شود تا در صورت عدم صلاحیت کافی توسط مرد وی حضانت فرزند را بعد از ۷ سالگی نیز به عهده داشته باشد. روش‌های اثبات عدم صلاحیت پدر برای گرفتن حضانت فرزند از جمله وظایف وکیل پایه یک دادگستری می‌باشد. کاربران می‌توانند با مراجعه به مؤسسات حقوقی و مشورت با وکیل پایه یک دادگستری برای ارائه دادخواست‌های لازم به دادگاه جهت دریافت عدم صلاحیت پدر برای حضانت فرزند اقدام نموده و فرزند خود را بعد از ۷ سالگی ز به حضانت خود در آورند.

حضانت فرزند بعد از فوت هر کدام از والدین به دیگری واگذار می‌شود. در صورت فوت همزمان والدین یک فرزند، حق حضانت در اختیار جد پدری می‌باشد؛ اما بعد از رسیدن فرزند به سن قانونی دادگاه خود را به صورت کامل از ارائه حکم برای حضانت فرزند او را دانسته و این حق را برای خود او قائل می‌شود تا در میان یکی از والدین خود دست به انتخاب بزنند. با این تفسیر بعد از سپردن حضانت فرزند بعد از هفت سالگی به پدر نیز ز وی تا ابد این وظیفه را به عهده نداشته و فرزند می‌تواند بعد از رسیدن به سن قانونی برای انتخاب ولی خود اقدام نماید.

در قانون مواردی هم پیش بینی شده است تا در صورت ایجاد اختلاف میان پدر و مادر برای به عهده گرفتن حضانت فرزند با استفاده از آن‌ها حکم حضانت فرزند را صادر نماید. مسئولیت مستقیم این حکم به عهده قاضی پرونده بوده و با تشخیص شرایط موجود اقدام به سپردن حضانت فرزند به یکی از طرفین خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *