پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

وکیل تسخیری چیست؟

وکیل تسخیری چیست و چه لزومی به استفاده از آن خواهیم داشت؟ در مقاله حاضر به بررسی ابعاد مختلف مربوط به وکیل تسخیری از زبان وکیل پایه یک دادگستری خواهیم پرداخت. در تعریف، وکیل به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که هر کدام از این انواع بسته به شرایط خاصی تعریف می‌گردند. وکیل تسخیری نیز یکی از انواع وکیل است که برای شرایط مشخصی تعریف شده است و افراد می‌توانند از خدمات وی در دادگاه به نفع خود بهره‌مند شوند؛ اما واقعاً وکیل تسخیری کیست و چه تعریفی دارد و آیا استفاده از خدمات وکیل تسخیری می‌تواند تغییری در پرونده‌ها داشته باش؟ موضوع اصلی است که در این مقاله قرار است به صورت مفصل درباره آن صحبت کنیم.

موسسه حقوقی صاحب اندیشه با داشتن تیمی حرفه‌ای از چندین وکیل پایه یک دادگستری آماده خدمت‌رسانی در امر وکالت با عناوین مختلف به کاربران می‌باشد. بعد از پایان این مقاله در صورت داشتن ابهامات می‌توانید از طریق مشاوره تلفنی و یا درج دیدگاه در بخش دیدگاه‌های سایت نظرات و پیشنهادات خود را با ما در صاحب اندیشه در میان بگذارید.

اهمیت وجود وکیل در دادگاه

قبل از پرداختن به تعریف وکیل تسخیری می‌بایست با اهمیت حضور وکیل در دادگاه آشنا شوید. قانون برای مواردی از پرونده‌های کیفری که مجازات سنگینی هم برای آنها تعریف نموده است، داشتن وکیل را حق قانونی متهم تلقی کرده و حضور وکیل پایه یک دادگستری را برای دفاع از وی کاملاً ضروری می‌داند. افراد نا آگاه که از قوانین و مقررات اطلاعات زیادی ندارند، در برخورد با پرونده‌های کیفری به سمت بیراهه رفته و شروع به ارائه مدارک‌ها و اسناد غیر مستند می‌نمایند که چیزی جز اتلاف وقت برای دادگاه، نتیجه دیگری نخواهد داشت. این قضیه ممکن است در هر پرونده‌ای چه کیفری و چه حقوقی موضوعیت پیدا نماید.

از این گذشته اهمیت وجود وکیل به هر عنوانی حتی وکیل تسخیری بیشتر برای دفاع از متهم است. یادتان نرود که هر کسی که به دادگاه معرفی می‌شود، در ابتدا و تا قبل از صدور حکم یک متهم بوده و هیچ دینی به گردن وی نیست. زا این رو از تمام حقوق شهروندی برخوردار بوده و هیچ کس حق گرفتن این حقوق را از وی ندارد. داشتن وکیل نیز یکی از حقوق شهروندی برای چنین افرادی می‌باشد. وکیل در نقش مدافع از موکل خود در دادگاه حاضر شده و با اطلاع از قوانین می‌تواند از پایمال شدن حقوق متهم جلوگیری نماید.

از این رو وجود وکیل در دادگاه اعم از وکیل تسخیری یا … هم برای پیش برد خود دادگاه و هم برای جلوگیری از پایمال شدن حقوق خود فرد لازم و ضروری است.

تعریف وکیل تسخیری

داشتن وکیل در هر پرونده‌ای حق قانونی هر متهمی است. در ماده 186 قانون آیین دادرسی هم قانون‌گذار جرائمی را تعریف کرده است که در صورت وقوع آنها داشتن وکیل برای متهم اجباری می‌باشد. برخی از افراد هم هستند که از استطاعت مالی برای دریافت و اخذ وکیل تعیینی (انتخابی) برخوردار نیستند. حال اگر این سه موضوع مهم را در کنار هم قرار دهیم یک سؤال بزرگ در ذهن کاربر ظاهر می‌شود. در صورتی که فردی بدون استطاعت مالی کافی متهم به جرائمی شود که داشتن وکیل برای آنها در دادگاه اجباری است، تکلیف چه خواهد شد؟

 

قانون‌گذار برای پاسخ دادن به این دغدغه و پرسش وکیل تسخیری را تعریف می‌نماید. طبق قانون دادگاه موظف است از طریق بودجه دادگستری اقدام به اخذ وکیل پایه یک دادگستری برای وی نماید که اصطلاحاً این نوع وکیل در تعریف به وکیل تسخیری معروف می‌باشد. متهم برای استفاده از خدمات وکیل تسخیری نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای نداشته و وکیل تسخیری نیز موظف است تا با دریافت حق‌الزحمه خود از دادگاه تمام موارد لازم برای دفاع از موکل خود را به انجام برساند.

چرا باید وکیل تسخیری داشته باشیم؟

آیا شما به عنوان یک فرد عادی از قوانین پیچیده پرونده‌های کیفری اطلاع دارید و می‌توانید مدارک و مستندات لازم را به دادگاه ارائه نمایید؟ پاسخ این سؤال همچنین جواب روشنی برای کسانی است که به دنبال دلیل اخذ وکیل تسخیری هستند. از این گذشته جرائمی که قانون داشتن وکیل برای آنها را اجباری تلقی کرده است، مجازات‌های بسیار سنگینی دارند. حبس ابد، قصاص، اعدام، رجم و از این قبیل مجازات‌ها هستند که داشتن وکیل را برای فرد اجباری می‌نمایند. حساسیت کار در چنین پرونده‌های به خودی خود بالا می‌باشد. از این رو برای مواقعی که فرد از توان مالی برای پرداخت حق‌الوکاله را ندارد، قانون تمهیداتی با عنوان وکیل تسخیری در نظر گرفته است.

تفاوت‌های وکیل تسخیری با وکیل تعیینی

تفاوت‌های وکیل تعیینی و وکیل تسخیری نیز یکی دیگر از دغدغه‌هایی است که کاربران با آن روبرو هستند. شاید در دید اول این سؤال در ذهن مخاطب پیش بیاید که وکیلی که قراراست تنها با دریافت حداقل حق‌الوکاله آن هم از طرف دادگاه به دفاع از وی بپردازد، چه مزیتی می‌تواند برای وی ایجاد نماید؟ اصلاً وکیل تسخیری تمایلی برای صرف تمام انرژی خود برای دفاع از متهم را خواهد داشت؟

کاربران برای پاسخ این سؤال‌ها بایستی چند گزینه مهم را در نظر داشته باشند.

  1. در درجه اول باید بدانید که قاضی پرونده و دادگستری هیچ دشمنی با متهم ندارند و طرق مقابل متهم هم معمولاً در چنین پرونده‌هایی دادستان و وکیل شاکیان خصوصی است.
  2. دقیقاً از تمام مزیت‌های وکیل تعیینی برخوردار بوده و طبق قانون بایستی از تخصص و تجربه کافی برای حضور در چنین پرونده‌هایی هم برخوردار باشد.
  3. میزان انرژی صرف شده برای دفاع از موکل توسط وکیل بیشتر از پول و شرایط اخذ وکالت به وجدان کاری فرد و شخصیت وی بازمی‌گردد. همان‌طور که این سؤال را می‌توان برای وکیل تعیینی پرسید، وکیل تسخیری نیز شرایط کاملاً مشابهی دارد.
  4. گذشته از این هر وکیلی به دنبال موفقیت در پرونده‌هایی است که به وی محول می‌شود.

با این تفاسیر استفاده از خدمات وکیل تسخیری نه تنها به ضرر فرد نخواهد بود بلکه در بسیاری از موارد می‌تواند کمک حال وی نیز باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *