پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

وکیل تبرعی چیست؟

وکیل تبرعی یکی از انواع وکالت در قانون می‌باشد که کاربران می‌توانند از آن استفاده نمایند. موسسه حقوقی صاحب اندیشه با دارا بودن تیمی حرفه‌ای متشکل از چندین وکیل پایه یک دادگستری خدمات گسترده‌ای در امر وکالت و مشاوره حقوقی را ارائه می‌نماید. خدمات وکالت به قدری وسیع می‌باشد که کاربران می‌بایست برای هر پرونده‌ای وکیل مخصوص به خود آن پرونده را انتخاب نمایند. انواع دعاوی حقوقی ملکی، ازدواج و طلاق، مهریه، دیوان عدالت، شکایت از کارفرما و پرونده‌های حقوقی نیاز به استفاده از وکیل پایه یک دادگستری با تجربه و مخصوص به خود را دارا می‌باشد. مسلماً استفاده از یک فرد به عنوان وکیل برای همه این موارد نمی‌تواند نتیجه مطلوبی برای کاربران به دنبال داشته باشد. در چنین مواقعی استفاده از خدمات یک تیم بهترین گزینه برای موکلین می‌باشد.

در این میان آشنایی با انواع خدمات وکالت و انواع وکیل مانند وکیل تعیینی، وکیل معاضدتی، وکیل تسخیری، وکیل اتفاقی و وکیل تبرعی هم باعث افزایش سطح آگاهی کاربران شده و در نتیجه در مواقع لزوم می‌تواند بهترین گزینه را به آنها معرفی نماید. در این مقاله قصد داریم تا جزئیات دقیق‌تری درباره وکیل تبرعی را با هم مرور نموده و به بررسی شرایط وی بپردازیم. در صورت داشتن ابهام و سؤال و یا مشاوره حقوقی هم این امکان برای کاربران وجود دارد تا بتوانند از طریق راه‌های ارتباطی با ما در موسسه حقوقی صاحب اندیشه در تماس باشند.

وکیل تبرعی یک حق شهروندی

یکی از دلایل اصلی تعریف چندین نوع وکیل در قانون رعایت حقوق شهروندی برای کاربران است. وگرنه چنین تعریف‌هایی هیچ منفعتی برای دادگاه و قضات نداشته و موکلین را در اولویت قرار می‌دهد. وکیل تبرعی نیز از آن دسته تعریف‌هایی برای وکیل است که برای رفاه هر چه بیشتر کاربران در قانون گنجانده شده است. قانون در شرایط مختلف راه را برای شهروندان باز نگه داشته است تا بتوانند با کمترین هزینه بهترین خدمات را برای خود دریافت نمایند. با درک مفهوم اصلی وکیل تبرعی بهتر با این حق شهروندی خود آشنا خواهید شد.

تعریف وکیل تبرعی

قانون برای وکالت حق‌الزحمه مشخصی تعیین کرده است که بایستی از کاربر دریافت نموده و درصدی از آن را نیز به عنوان مالیات به دادگستری تسلیم نماید. وکلا ثبت قرارداد رسمی وکالت با موکلین خود اقدام به دریافت وجه از آنها می‌نمایند. هر قرارداد وکالت در سیستم جامع کانون وکلا به ثبت رسیده و وکیل نیز موظف است حدود 5 درصد از مقدار وجهی که بابت وکالت دریافت می‌نماید را به عنوان مالیات به دادگستری بدهد. حال تصور نمایید که وکیلی با شناخت از موکل خود به هر دلیلی تمایل دارد بدون دریافت حق‌الوکاله خدمات وکیل پایه یک دادگستری را به وی عرضه نماید.

در این مواقع ابهام بزرگ در پرداخت مالیات به دادگستری است. وکیلی که خود هیچ عایدی از امر وکالت برای خود در نظر نگرفته چه مالیاتی باید پرداخت نماید؟ قانون برای این مواقع اقدام به تعریف وکیل تبرعی نموده است. در چنین مواقعی وکلا می‌توانند با تبرعی نامیدن خود به دادگستری اعلام کنند که هیچ حق‌الزحمه‌ای بابت وکالت از موکل خود دریافت نخواهند کرد و از این جهت از پرداخت مالیات برای این قرارداد نیز معاف خواهند بود.

بیشتر بخوانید  قاچاق ارز

هدف از وکالت تبرعی

حال شاید از خود بپرسید که دلیل تعریف چنین وکیلی در قانون چیست و چرا وکلا دست به چنین کاری می‌زنند؟ از این گذشته وکیل تبرعی از نظر تخصص و تجربه چه فرقی با وکیل تعیینی دارد؟

چند هدف عمده و اصلی در خدمات وکیل تبرعی وجود دارد که این اهداف مزیت‌هایی را برای کاربر و برای وکیل به دنبال خواهد داشت. در درجه اول کاربران با استفاده از این حق قانونی خود می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌های بالای حق‌الوکاله به وکیل پایه یک دادگستری تعیینی شرایط دفاع از خود در دادگاه را فراهم آورند. خدمات وکیل تبرعی هیچ تفاوتی با سایر وکلا نداشته و تمام ملزومات دفاع از دادگاه در توانایی‌های این وکیل وجود دارد.

از این گذشته وکلایی که تجربه کمتری نسبت به وکلای قدمی دارند می‌توانند با استفاده از قبول وکالت تبرعی رزومه خود را در امر وکالت ارتقاء دهند. آنها همچنین برای کمک به هم نوع خود و کسانی که از وضعیت متالی خوبی برخوردار نیستند می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

وظایف وکیل تبرعی

حال که با مشخصات و ویژگی‌های وکیل تبرعی آشنا شده‌اید شاید این سؤال در ذهن شما تداعی شود که چنین وکیلی از نظر تخصص خیلی در سطح خوبی نبوده و از توانایی لازم برای دفاع از شما را نخواهد داشت؟ هر چند این موضوع در برخی موارد می‌تواند درست هم باشد اما همیشه صادق نیست. جدای از کسب تجربه، وکیل تبرعی به نوعی دنبال برند سازی نام خود نیز می‌باشد. از این رو بیشترین تلاش را برای موفقیت در دادگاه خواهد نمود.

جدای از این موفقیت و پیروزی در یک دادگاه هر چند بدون دریافت حق‌الوکاله، پرونده‌های بعدی را به سمت وکیل سوق خواهد داد. هر کاربری که برای دریافت خدمات وکیل به موسسه حقوقی مراجعه می‌نماید، دوستان و آشنایانی دارد که به دنبال استفاده از چنین خدماتی در زندگی خود هستند. از این رو یک تجربه موفق می‌تواند خدمات وکیل تبرعی را به سایرین نیز معرفی نموده و در آینده موفقیت‌های بیشتری برای وکیل رقم بزند.

جدای از این وظایف وکیل تبرعی تفاوتی با وکیل معمولی نداشته و وی نیز تمام تخصص‌ها و آموزش‌های لازم را پشت سر گذاشته است. از این رو برای پیش برد همه اهداف در دادگاه می‌توان از خدمات وکیل تبرعی استفاده کرد.

در کل کسانی که اعتقاد به استفاده از خدمات وکیل پایه یک دادگستری در دادگاه دارند، به هر نحوی که شده وکالت خود را در پرونده‌های حقوقی و کیفری به فردی با تجربه و کاردان خواهند سپرد. برای محقق شدن اهداف خود در چنین پرونده‌هایی می‌توانید با وکلای ما در موسسه حقوقی صاحب اندیشه مشورت نمایید و بهترین تصمیم را از این جهت برای خود اتخاذ کنید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *