پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

طلاق گرفتن از چه روش هایی امکان پذیر است؟ (همراه با پادکست)

با اینکه طلاق گرفتن کاری ناپسند و مذموم می باشد اما گاها میان زن و مرد تناسب اخلاق و هماهنگی وجود نداشته و از یکدیگر طلاق می گیرند. طبق قانون مدنی  مردها با انجام و رعایت یکسری شرایط قانونی این اجازه را داشته تا زن عقد کرده خود را به طور قانونی طلاق دهد. البته در بعضی موارد پیش بینی شده هم طلاق گرفتن از سمت زن صورت می گیرد.

علت طلاق گرفتن چیست؟

اولین دلیلی که سبب شده تا زن و مرد حاضر به طلاق گرفتن و جدا شدن از یکدیگر شوند عدم شناخت کافی زوجین قبل از ازدواج با یکدیگر می باشد به بیان دیگر نبود آگاهی و اطلاعات لازم در مورد فردی که قرار است شریک زندگی قرار گیرد  علت اصلی طلاق گرفتن می باشد. متاسفانه طبق آمارهای جهانی بیشتر طلاق ها به علت عدم توانایی در گفت و گو و حل مسائل خانوادگی رخ می دهد. البته در بعضی موارد دیده شده که دخالت خانواده ها و اطرافیان به ناهماهنگی زوجین دامن زده و سبب شده تا آشفتگی و اختلافات در خانواده بیشتر شده و در نهایت منجر به طلاق و جدایی شود.

طلاق از چه روش هایی امکان پذیر است؟

طلاق گرفتن به دو روش بائن و رجعی صورت می گیرد که در این میان طلاق بائن خود به دو دسته ی طلاق مبارات و طلاق خلع طبقه بندی می شود. ساده ترین روشی که منجر به طلاق گرفتن می شود طلاق توافقی بوده که زن و مرد با توافق هر دو  و البته اختیارات مرد می توانند از یکدیگر جدا شوند. نوع دیگری از طلاق گرفتن طلاق از طرف مرد و به اراده ی او خواهد بود که تماما طبق قانون های مدنی صورت می گیرد. روش دیگر طلاق و جدا شدن زوجین طلاق از سمت زوجه بوده که زن طبق شرایط وارد شده در عقدنامه حق طلاق دادن همسر خود را دارد.

البته در برخی از موارد به دلیل بد رفتاری مرد، ندادن خرجی به زن به مدت ۶ ماه، غیبت به دلایل نامعلوم، اعتیاد، بیماری های خطرناک، عسر و حرج زن، داشتن شغل های نامشروع مرد، از بین بردن حیثیت زن توسط مرد، محکومیت مرد به جزای حبس ۵سال به بالا و….دادگاه حق طلاق را به زن داده و بدون در نظر گرفتن تمایل شخصی مرد زن را مطلقه اعلام نموده و حق طلاق را به زن می دهد. از این رو خانواده ها برای حمایت از دختران خود به جای مقرر کردن مهریه های سنگین بهتر بوده تا در عقدنامه حق طلاق را به زن دهند.

چگونگی طلاق گرفتن به صورت توافقی

در این نوع طلاق گرفتن ها زوجین بدون هیچ گونه شکایت، دادگاهی و درگیری خانوادگی هر دو با آرامش بر روی صندلی های دادگاه نشسته و با بیان اینکه با یکدیگر تفاهم نداشته و میل به ادامه ی زندگی کردن با یکدیگر را ندارند با توافق حضانت فرزند، اجرت المثل، نفقه و مهریه درخواست طلاق داده و در زمان کوتاهی با گرفتن دادخواست از دادگاه از یکدیگر جدا می شوند.

چگونگی طلاق دادن از طرف مرد

در اکثر ازدواج ها حق طلاق با مردها بوده و مرد این اجازه را داشته تا در هر زمانی اقدام به طلاق همسر خود نماید اما این گفته به این معنا نبوده که زن هیچ گونه حق و حقوقی نداشته و در هر لحظه ای همسر می تواند او را طلاق دهد چرا که قبل از طلاق دادن زن طبق شرایط قانون مدنی مرد می بایست شرط تنصیف دارایی، اجرت المثل، نفقه و مهریه زن را پرداخته و او را از زندگی خود بیرون کند.

فسخ ازدواج

البته اسلام به گونه ای طلاق دادن زن را قرار داده که هیچ  حقی از زن ضایع نشده و طلاق با رضایت کامل زن صورت پذیرد. در طلاق گرفتن زوجین و درخواست طلاق از سوی مرد اگر دلیل اصلی طلاق و جدایی بداخلاقی و بدرفتاری زن نباشد دادگاه نصف دارایی و اموالی را که مرد پس از عقد با زن به دست آورده است را به زن تعلق داده و قبل از جاری شدن طلاق به دست زن داده می شود.

چگونگی دادن حق طلاق به زوجه

به طور کلی اسلام  هیچ گونه حقی را برای زن ها در قبال طلاق دادن مرد قرار نداده است زیرا این مرد بوده که اختیار تام زن را به دست داشته و بر بود و نبود زن  در زندگی تصمیم می گیرد اما حدود چند سالی است که زن ها طبق قانون هایی حق طلاق را به دست آورده و می توانند از دادگاه حق طلاق دادن همسر خود را تقاضا نمایند. البته این حق زمانی به زن داده می شود که ضمن عقد در بند ۱۲گانه عقدنامه این حق قید شده و از طرف مرد این اجازه به زن داده شده باشد در ضمن هنگامی که زن در زمان عقد لازم و یا عقد ازدواج در اجرا شدن صیغه ی طلاق وکالتی بلاعزل گرفته باشد در اینجا حق طلاق با زن بوده  می تواند در صورت تمایل دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه نماید.

حق طلاق

در صورتی که زوجه به مدت ۶ ماه از طرف زوج بدون خرجی بماند حق طلاق با زن می باشد، بد رفتاری مرد و غیر قابل بودن ادامه زندگی زن با چنین مردی حق طلاق را به زن می دهد، زمانی که مرد مبتلا به بیماری خطرناکی شده که سلامت زن در معرض خطر باشد حق طلاق به زن داده می شود، شغل هایی که مرد در حین انجام آن بوده به طوری که حیثیت زن و خانواده ی او را از بین ببرد زن حق طلاق گرفتن را پیدا خواهد نمود،

محکومیت هایی که مرد را به ۵ سال حبس و یا بیشتر مجازات نماید سبب شده تا زن حق طلاق یابد، غیبت نمودن مرد به مدت ۶ ماه بدون دلیل نامشخص این اجازه را به زن داده تا مطلقه شود، مفادی در عقد نامه وجود داشته که طبق آن مرد بدون اجازه از همسر اول اجازه ی عقد زن دوم را ندارد لذا در صورت بروز چنین اقدامی  زن حق طلاق گرفتن را دارد. عسر و حرج زن از دیگر مواردی بوده که زن به دلیل نداشتن توانایی برای ادامه زندگی با مرد دادگاه حق طلاق را به او می دهد.

روش طلاق گرفتن توسط وکیل

زمانی که عمل طلاق گرفتن به کمک وکیل انجام شود مراحل کار به سرعت پیشرفته و زمان کوتاهتری برای جدایی و طلاق سپری خواهد شد. با وجود وکیل لازم نبوده تا زوجین در کلاس های مشاوره حاضر شده و وکلا به جای هر یک سخن گو خواهند بود اگر طلاق توافقی بوده وکیل بدون حضور زن و مرد با اجرای قانون عمل طلاق را به انجام می رساند. حتی اجرای صیغه ی طلاق توسط وکیل بدون حضور زوجین جاری خواهد شد.

دعوای اعسار

مدارک لازم برای گرفتن وکیل در خصوص طلاق

برای گرفتن وکیل لازم بوده تا اصل سند ازدواج و یا در صورت نبود رونوشت سند ازدواج که در دفترخانه ی عقد نکاح بایگانی می باشد به همراه اصل کارت ملی و اصل شناسنامه و البته کپی های آنها به وکیل ارائه داده شود.

مراحل اعطا دادن وکالت به وکیل برای طلاق

زمانی که زن و مرد برای انجام طلاق گرفتن و جدایی از یکدیگر مصمم شدند می توانند با انتخاب یک وکیل متخصص به امور طلاق و خانواده طی تماسی تلفنی وقت قبلی گرفته و به دفتر خانه ی وی مراجعه نمایند.وکیل با دریافت مدارک لازم و شنیدن شرح کاملی از علت جدایی زوجین و چگونگی دفاع از آنها حق وکالت را از  طرف مرد و یا زن قبول کرده البته لازم به ذکر است که بیان علت طلاق از سوی طرفین طلاق می بایست طبق سند و مدرک بوده و هیچ یک از زوجین این اجازه را نداشته

تا بدون دلیل های قانع کننده و ارائه دادن سند و مدرک همسر خود را متهم به بی اخلاقی، بیماری، رابطه ی نامشروع، غیبت، عسر و حرج و…نماید زیرا در زمان دادگاهی وکیل خود را با مشکل رو به رو کرده و وقت دادگاه به تعویق افتاده و عمل طلاق گرفتن سال ها طول خواهد کشید لذا در زمان صداقت داشتن زوجین، وکیل این اختیار را داشته تا بدون حضور هیچ یک از زوجین در دادگاه، کلاس های مشاوره وکیل از حق زوج و یا زوجه دفاع کرده و پس از جاری شدن صیغه ی طلاق و ثبت شدن در شناسنامه کار را به پایان برساند.

چگونگی طرح طلاق

در ابتدای طرح دعوای طلاق لازم بوده که درخواست دهنده ی طلاق دادخواستی را از طریق دفاتر مرکزی خدمات الکترونیکی قضایی به همسر خود ابلاغ دهد در غیر این صورت می بایست متقاضی طلاق به دادگستری محل اقامت خود مراجعه نموده و دادخواست طلاق داده تا کارکنان دادگستری خود ابلاغیه را تنظیم نموده و به طرف دوم طلاق ارسال نمایند.

در زمان درخواست طلاق لازم بوده تا رونوشت عقدنامه و البته اصل شناسنامه، کارت ملی و کپی آنها و همچنین بیان دلایل طلاق گرفتن به دادگستری ارائه داده شده تا در زمان مناسب برای هر دو طرف زوجین ابلاغیه ارسال شده و وقت دادگاه تعیین گردد. در زمان بررسی دادگاه به طرح دعوای طلاق طرفین این اجازه را داشته تا در حکم دادگاه تجدید نظر خواهی کرده و یا از دادگاه درخواست فرجام خواهی کنند.

معمولا اگر در طلاق ها مسئله ی پرداخت اجرت المثل، نفقه، مهریه و حضانت فرزند و…. به خوبی رفع و حل شود ظرف ۴ تا ۸ ماه ممکن است اجرای صیغه طلاق صورت گرفته و مسئله ی طلاق گرفتن به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *