یکی از موارد بسیار مهم در شکل گیری دعاوی ملکی، انعقاد قراردادهای ناصحیح به جهت جهل و عدم آگاهی افراد به قانون است. اکثریت افراد جامعه بعد از حصول اختلاف، به وکلا مراجعه می نمایند؛ درصورتی که این موضوع علاوه بر صرف زمان بیشتر برای آنها، باعث تحمیل هزینه های زیادی نیز می گردد. توصیه می شود قبل از حدوث اتفاق و تنظیم قرارداد، به وکلای متخصص در زمینه دعاوی ملکی و وکیل ملکی مراجعه شود و تنظیم قرارداد زیر نظر وکیل متخصص صورت گیرد چرا که این امر خطرات احتمالی از جمله کلاهبرداری، فروش مال غیر، جعل مدارک ارائه شده و … را به حداقل می رساند. عدم مراجعه به وکیل ملکی در برخی موارد ممکن است موجب بروز خسارت های مالی جبران ناپذیری شود. در همین راستا بسیار مهم است که برای موفقیت در یک پرونده حقوقی ملکی از یک وکیل پایه یک متخصص امور ملکی کمک بگیریم.
دعاوی ملکی چیست؟
دعاوی ملکی از جمله دعاویی است که بسته به نوع و موضوع آن می تواند جنبه حقوقی، کیفری و تلفیقی از هر دو را داشته باشد. موضوع دعاوی ملکی به نوعی به موضوع اموال منقول و انسان مربوط می شود که با توجه به نوع ملک و کاربری آنها در کشور ما، نظام حقوقی متفاوتی در این رابطه وجود دارد.
در امور و دعاوی املاک، مستغلات و اراضی، مواردی مطرح است که لازم است توسط وکیل ملکی، متخصصین و وکلایی که در زمینه املاک فعالیت می کنند و دارای تبحر و تجربه کافی هستند، پیگیری و انجام شود. زیرا دعاوی ملکی از جمله دشوار ترین و پیچیده ترین دعاوی حقوقی حاضر در مراجع قضایی هستند که بدون مشاوره با یک وکیل متخصص در امور ملکی به سختی می توان به حل آنها واقف شد. بدین منظور موسسه حقوقی صاحب اندیشه متشکل از کادر حرفه ای از وکلای مجرب در امور ملکی، خدمات گسترده ای برای متقاضیان ارائه می نماید.
برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی رایگان میتوانید همین حالا با شماره ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ تماس بگیرید.
سند رسمی، سندی است که مالکیت مالک به صورت رسمی در یکی از دفترخانه های رسمی به ثبت می رسد. و امکان جعل و خطا در آن نسبت به اسناد عادی کمتر است.حال ممکن است گاهی ذینفع ملک ادعا داشته باشد که دفاتر اسناد رسمی به اشتباه مالکیت ملک را تعیین کرده و برای اثبات ادعای خود و ابطال آن باید دلایل محکمی داشته باشد. اما از آنجایی که قانونگذار محدودیت های بسیاری برای ابطال این اسناد در نظر گرفته است؛ ذینفع ملک به سختی میتواند بدون وکیل متخصص امور ملکی، ادعای خود را به اثبات برساند.
دعوای ممانعت از حق و رفع مزاحمت
دعوای رفع مزاحمت هم از جمله دعاوی تصرف می باشد. و در آن متصرف ملک از مزاحم تصرف در ملک خود شکایت می نماید و به این ترتیب به رفع مزاحمت وی می پردازد.
دعاوی ملکی کیفری به آن دسته از دعاوی اطلاق می شود که در آن هنگام معامله و خرید و فروش املاک، جرم صورت گرفته است. در موارد مربوط به دعاوی کیفری، مدعی العموم و یا شاکی خصوصی اقدام به طرح شکایت می نماید. در مورد دعاوی ملکی کیفری، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دعوای مربوط به جعل اسناد ملکی با هدف کلاهبرداری
- دعوای مربوط به ارتکاب جرم کلاهبرداری در حوزه معاملات املاک
- دعوای مربوط به خیانت در امانت در خصوص املاک
- دعوای ناشی از انتقال منافع ملک غیر به سایر اشخاص
- دعوای ناشی از استفاده از سند جعلی در ارتباط با معاملات ملکی
- دعوای مربوط به تخریب ملک افراد
- تغییر کاربری اراضی کشاورزی بدون اخذ مجوز از واحد های اداری و قضایی واجد صلاحیت
- جعل اسناد املاک و مستغلات
ماهیت و کلیت دعاوی ثبتی ملکی، مربوط به حوزه ثبت اسناد و املاک است. پرونده های زیادی در خصوص دعاوی ثبتی ملکی در مراجع قضایی مطرح می شود که بهره گیری از یک وکیل پایه یک متخصص امور ملکی، در حل و فصل آنان قطعا موثر خواهد بود. در این مقاله به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
- ابطال سند رسمی
- ابطال سند مالکیت معارض
- توقیف عملیات اجرایی در مراحل مختلف کار
- ابطال ساز و کار و مراحل ثبتی کمیسیون های گوناگون ثبتی
خصوصیات بهترین وکیل ملکی
وکیل ملکی به وکیلی گفته می شود که در حوزه دعاوی ملکی تخصص دارد و با توجه به تجربه و تخصص و اشرافی که در زمینه پرونده های ملکی دارد، دارای ویژگی هایی است که ممکن است سایر وکلا از آن بی بهره باشند. یکی از خصوصیات مهم وکیل ملکی مجرب، بهره مندی او از دانش به روز در باب قوانین جدید و قوانین قدیم درخصوص املاک و تسلط وی به آرای وحدت رویه در علم حقوق املاک می باشد. موسسه حقوق صاحب اندیشه شما را در روند پیشبرد پرونده های مربوط به امور ملکی و اخذ بهترین وکیل ملکی متخصص همراهی می کند.
وکیل ملکی با تجربه
از دیگر مشخصات و ویژگی های منحصر به فرد وکیل متخصص دعاوی ملکی، این است که علاوه بر دارا بودن تمام موارد ذکر شده، در نگارش لایحه تمامی موارد مرتبط با پرونده را ذکر کرده و به جهت داشتن فن و قدرت بیان و اشراف و تسلط کامل بر پرونده، در حضور قاضی مقتدرانه از موکل خود دفاع نماید. نکته ای که باید به آن توجه داشت آن است که وکیل متخصص در امور ملکی، هرچند توانایی دفاع و اقامه دعوا در انواع دعاوی از قبیل دعاوی خانواده مانند یک وکیل خانواده را دارد، اما وارد چنین دعاوی نمی شود و صرفا تمام تمرکز خود را در امور ملکی معطوف می نماید.
از آنجا که برخی افراد نگران هزینه های بالای حق الوکاله وکیل ملکی هستند. همین علت باعث خواهد شد از کمک وکیل خودداری نمایند و در نتیجه دچار ضررو زیان های بسیاری شوند.
توصیه می شود قبل از هر اقدامی با گروه وکلای صاحب اندیشه مشورت های لازم در خصوص هزینه ها و تعرفه های مشکلات ملکی، داشته باشید. به طور معمول هزینه اخذ وکیل برای دعاوی ملکی، درصدی از مبلغ مورد مطالبه می باشد.
دعاوی ملکی حقوقی
دعاوی ملکی حقوقی در اثر عدم اطلاع، سهل انگاری، نادیده گرفتن قوانین و نظیر آن رخ می دهد. وکیل ملکی در این موارد با استناد به قوانین و مقررات پیش بینی شده توسط قانونگذار، نسبت به طرح و اقامه دعوا و همچنین احقاق حقوق موکل خود اقدام می نماید. برخی از دعاوی ملکی با منشا حقوقی عبارتند از:
دعوای الزام به تنظیم سند رسمی
مرحله آخر فروش و انتقال رسمی یک ملک، حضور طرفین در دفاتر اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی می باشد. بنابراین گاهی اتفاق می افتد که فروشنده از حضور در دفاتر اسناد رسمی و انتقال رسمی سند ملک فروخته شده به نام خریدار خودداری میکند. خریدار باید قبل از اقامه دعوی ضمن مشورت با یک وکیل ملکی با تجربه، اطمینان حاصل کند که ملک مورد نظر در رهن یا بازداشت نباشد، زیرا دادگاه به چنین ملکی رای نخواهد داد. در نهایت هرگاه فروشنده حاضر به انتقال سند رسمی به نام خریدار شود، نماینده دفتر اسناد رسمی در دادگاه حاضر می شود و انتقال سند به نام خریدار را امضا می کند. در مقاله ی الزام به تنظیم سند رسمی به طور کامل درباره این موضوع صحبت کردیم.
دستور تخلیه
چنانچه مستاجر، پس از پایان مدت قرارداد اجاره، بدون تمدید قرارداد از تخلیه ملک خودداری نماید؛ صاحب ملک می تواند در صورتی که ملک مورد نظر مسکونی باشد برای گرفتن دستور تخلیه به شورای حل اختلاف محلی که ملک در آن واقع است و در صورتی که ملک تجاری باشد به دادگاه عمومی محل وقوع ملک مراجعه نماید.
ما در صاحب اندیشه همواره در کنار شما هستیم و همیشه امکان مشاوره حقوقی تلفنی از طریق شماره ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ برای شما فراهم خواهد بود.
ابطال معامله صوری به قصد فرار از دین
با استناد به ماده 218 قانون مدنی، معامله به قصد فرار از دین به صورت صوری باطل است. اگر کسی به قصد فرار از دین و به این منظور که اموالش به دست طلبکاران نرسد، اموال خود را معامله کند این معامله باطل است. باتوجه به پیچیدگی مراحل اثبات این موضوع، شخص ذینفع می تواند با مراجعه به یک وکیل ملکی ادعای خود را به اثبات رسانده و درخواست ابطال معامله صوری را از دادگاه داشته باشد.
دعوای الزام به تحویل ملک
فروشنده مکلف است پس از فروش ملک به خریدار، ملک را به وی تحویل دهد اما در مواقعی از انجام این کار خودداری میکند. به خصوص در مواقعی که فاصله زمانی زیادی بین وقوع معامله و تنظیم سند رسمی وجود داشته باشد. در هنگام بروز این مشکل خریدار می تواند با کمک یک وکیل ملکی یا وکیل حقوقی مجرب، اقدام به طرح دعوای الزام به تحویل مبیع علیه فروشنده نماید.
دعوای خلع ید
دعوای خلع ید به دعوایی گفته می شود که مالک براساس آن از متصرف غیر قانونی ملک خود شکایت نموده و در مراجع قانونی تقاضای خلع ید متصرف از ملک خود را دارد. در این حالت متصرف ابتدا با اجازه مالک ملک مورد نظر را مورد استفاده قرارداده است اما پس از انقضای مهلت مورد توافق به صورت غیر قانونی به تصرف خود ادامه داده است. برای اطلاع از چگونگی و شرایط اساسی طرح دعاوی خلع ید، توصیه میکنیم مقاله ی دعوای خلع ید چیست و هزینه ی آن چقدر است؟ را مطالعه بفرمایید. به دلیل اینکه اکثر افراد در هنگام طرح این دعاوی دچار اشتباه می شوند پیشنهاد می شود حتما با وکیل پایه یک مختصص در امور ملکی مشورت نمایند.
دعوای تصرف عدوانی
دعوای تصرف عدوانی چه در بعد کیفری و چه در بعد حقوقی از جمله دعاوی ملکی متداول است. در این دعوا فرد می تواند از طریق حقوقی و یا کیفری اقدام کند. اما در انتخاب آن تا حدودی اختیار دارد زیرا دعوایی که به صورت حقوقی مطرح می شود دیگر نمی تواند به صورت کیفری اقامه شود ولی دعوای کیفری را دوباره میتوان به روش حقوقی مطرح کرد. همین امر لزوم بهره مندی از یک وکیل ملکی را در این دعاوی تقویت می کند.
- رسیدگی فوق تخصصی به دعاوی ملکی اعم از: مشکلات ناشی از خرید و فروش، اجاره، مزاحمت، حقوق ارتفاق و انتفاع، سرقفلی، تنظیم سند رسمی، مطالبه اجاره بها و…
- ارائه مشاوره کامل و جامع راجع به مراحل مختلف رسیدگی به دعوی.
- فعالیت در کار وکالت بر اساس به روز ترین تکنیک های حقوقی.
- کسب حداکثر رضایت از موکلین در طول چندین سال فعالیت موسسه.
- حق الوکاله منصفانه جهت رعایت حال موکلین.
- پیگیری پرونده ها به صورت مداوم و منظم.
- اقدام به درخواست تجدیدنظر به منظور کسب نتیجه مطلوب.
- رسیدگی به پرونده ها در سریع ترین زمان ممکن.
در خصوص شرایط مندرج در مبایعه نامه، بهتر است با یک مشاور املاک یا وکیل پایه یک دادگستری مختصص در امور ملکی مشورت نمایید تا از وقوع برخی مشکلات و خسارات احتمالی جلوگیری شود. در اینگونه موارد بهتر است ابتدا با یک وکیل ملکی با تجربه درباره صحت معامله، مشورت نمایید تا دچار مشکلات احتمالی رایج در امور ملکی نشوید.
در صورتی که خریدار از اجاره ملک اطلاع داشته باشد و این مورد نیز در قرارداد فروش قید شده باشد، خریدار قائم مقام فروشنده در قرارداد اجاره محسوب می شود و در غیر این صورت برای خریدار حق فسخ معامله وجود دارد.
خریدار قبل ازاقامه دعوا باید اطمینان حاصل کند که ملک مورد معامله، در رهن یا بازداشت نباشد؛ زیرا دادگاه به انتقال ملکی که در رهن یا بازداشت می باشد، رای نخواهد داد. که در این حالت باید فک رهن مورد معامله را از دادگاه درخواست نماید. وهمچنین در مواردی که فروشنده، مالک رسمی مورد معامله نباشد؛ خریدار می تواند با طرح شکایت با موضوع فروش مال غیر به جهت احقاق حق خود اقدام نماید.
اگر قصد طرح دعوا در امور ملکی به طور مثال: دعوای اثبات مالکیت ملکی دارید، می توانید با مراجعه به هریک از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی محل سکونت خود، به منظور ثبت دادخواست اقدام نمایید. دادخواست شما پس از ثبت از طریق دفاتر خدمات، به دادگاه شهرستان محل وقوع ملک، ارسال می گردد.
بهترین و مطمئن ترین انتخاب برای مراجعه به وکیل متخصص در امور ملکی، مشورت با وکلای مجرب موسسه حقوقی صاحب اندیشه زرین ، و اخذ راهکار مناسب با موضوع به منظور کسب نتایج موردنظر می باشد.
هنگام مراجعه به وکیل ملکی بهتر است، کلیه ابلاغیه ها و مدارکی که مرتبط با موضوع وکالت است اعم از : سند مالکیت، قولنامه، مبایعه نامه، توافقات طرفین، قرارداد اجاره و مدارک شناسایی خود را به همراه داشته باشد.