پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

وکیل حقوقی

وکیل حقوقی فردی است که از جانب موکل اجازه داشته باشد در خصوص مسائل حقوقی، در مراجع قضایی یا غیر قضایی، انجام برخی مسئولیت‌ها را تقبل نماید. در این رابطه وکیل حقوقی نسبت به احقاق حقوق موکلش در رابطه با موضوع مطروحه در مراجع قضایی و غیر قضایی طبق حدود اختیاراتش انجام وظیفه می نماید. کار اصلی وکیل حقوقی این است که به نمایندگی از یکی از طرفین دعوا، در دادگاه حاضر شود و از حقوق افراد دفاع کند.

اما به طور کلی وکیل یا نماینده شخصی است که از طرف شخص دیگری، اعم از حقوقی یا حقیقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود. وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود.

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان برای مهاجرت می‌توانید همین حالا با شماره ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ تماس بگیرید.

ویژگی های وکیل حقوقی چیست؟

منظور اصلی از عبارت وکیل حقوقی، وکیل متخصص در امور حقوقی است، به صورتی که حقوق خصوصی خود از سایر گرایش ها جداست اما زیرمجموعه هایی نیز دارد.
– وکیل درجه یک حقوقی باید بتواند تصویری علمی و واضح از پرونده ارائه دهد.
وکیل حقوقی باید قدرت تجزیه و تحلیل مناسب مسائل حقوقی و مدنی را داشته باشد، می بایست بتواند با بررسی کامل پرونده قوانین مناسب را در جایگاه درست خود به کار ببندد و در شرایط حساس تصمیم به موقعی را اتخاذ کند.
– وکیل مورد اعتماد باشد.
با توجه به اختصاصی و خصوصی بودن پرونده های حقوقی، مخصوصا در عناوین مرتبط با حقوق خانواده، مورد اعتماد بودن، وجود صداقت امانتداری، تعهد و احساس مسئولیت پذیری وکیل رکن اصلی را دارد.
– وکیل مسائل حقوقی فردی است که تسلط علمی بر تمام قوانین حقوقی را دارا باشد.
نشانه اصلی یک وکیل حقوقی مجرب، تسلط او بر قوانین حقوقی استو علاوه بر آموزش موارد تئوری، تجربیات عملی در حقوق شکلی (آیین دادرسی مدنی) هم داشته باشد که در جلوتر به شرح آن می پردازیم.

تفاوت وکیل حقوقی با مشاور حقوقی چیست؟
برخی موارد جزئی که باعث تمایز بین وکیل حقوقی و مشاور حقوقی می باشد به شرح ذیل است:

1-وکیل حقوقی بعد از فارغ التحصیلی در رشته وکالت، نیاز مبرم و کافی به گذراندن آزمون وکالت و قبولی در آن را دارد که در نتیجه به اخذ جواز فعالیت و پروانه وکالت می‌انجامد .

مشاور حقوقی بدون نیاز به آزمون وکالت، با وجود فارغ‌التحصیلان رشته‌ حقوق میتوانند با توجه به سابقه ی مورد نظر در همه ارگان ها و سازمان های دولتی و خصوصی به فعالیت بپردازند. به افرادی که دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر از آن می‌باشند و مشاوره می‌دهند مشاور حقوقی می ‌گویند و نیاز به مجوزی نخواهند داشت و با مشاوران قوه قضائیه متفاوت هستند، زیرا برای مشاوره قوه قضائیه نیاز به آزمون جداگانه است.

نظر به اینکه مشاور حقوقی هم قادر به گرفتن پروانه وکالت میتواند باشد و اگر مشاور حقوقی مذبور پروانه داشته باشد، صلاحیت حضور به عنوان وکیل شرکت را دارا است.

2-وکیل حقوقی در مواردی اختصاصی و کلیشه ای به فرد مشاوره می ‌دهد که جرم یا مشکلی ایجاد شده و شهروندان برای بررسی جنبه‌ های حقوقی و یا کیفری آن ها نیازمند راهنمایی هستند. در حالی که مشاوران حقوقی ارائه راهنمایی حقوقی انجام می دهند، این رهنمودها در تمامی زمینه‌های تجاری و قراردادها و مذاکرات مرتبط با آنها می باشد، در این صورت افراد میتوانند به راحتی با آگاهی از جنبه‌های قانونی و فعالیت تجاری خود تصمیمات درست را اتخاذ ‌کنند.

تفاوت وکیل حقوقی با وکیل کیفری چیست؟

برخی مواردی که باعث تمایز بین وکیل حقوقی و وکیل کیفری می باشد به شرح ذیل است :
وکیل مسائل حقوقی به صورت تخصصی در دادگاه خانواده، شورای حل اختلاف، دادگاه‌های حقوقی در زمینه حقوق و امور مدنی که مرتبط با قوانین حقوقی اعم از قانون مدنی، قانون تجارت، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون حمایت خانواده فعالیت میکند، تا به رفع مشکلات بپردازند.
وکیل کیفری شخصی بوده که به صورت تخصصی در دادگاه کیفری، سازمان تعزیرات حکومتی و نظامی در امور کیفری که با قانون جزائی و کیفری اعم از قوانین مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات نیروهای مسلح، قانون قاچاق اسلحه فعالیت دارد.
بدیهی است که وکیل مسائل حقوقی به صورت تخصصی در زمینه امور حقوقی فعالیت میکند اما وکیل کیفری بیشتر در امور کیفری فعالیت دارد.

وکیل حقوقی متخصص چه کسی است؟

فردی که تجربیات خاص و دانش منحصر به فرد خود در یک حوزه ی خاص وکالت بیشتر باشد، متخصص در شاخه ای از وکالت به شمار میرود، لقب متخصص را شخص وکیل برای خود انتخاب میکند.

شرایط لازم برای فعالیت وکیل حقوقی در موسسات حقوقی چیست؟

وکیل حقوقی پس از اتمام دوره تحصیل و همچنین قبولی در آزمون پذیرش کانون وکلا و گرفتن جواز فعالیت به عنوان وکیل پایه یک دادگستری، شرایط لازم برای وکالت حقوقی را دارا می باشد.

حیطه فعالیت و حوزه های مرتبط به وکیل حقوقی چیست؟

وکیل می تواند در موضوعات متنوعی ورود پیدا کند، گستره فعالیت وکیل حقوقی نسبت به موکل خود به شرح حدود اختیاراتی است که وکیل طبق وکالت نامه مورد نظر که با موکل، امضا نموده است اقدام نماید. حوزه‌ های حقوقی، که وکیل حقوقی به آن ها میپردازند، به دو بخش کلی حقوق ماهوی و حقوق شکلی تقسیم میشوند. حقوق ماهوی شامل تمام مثال‌هایی است که از حقوق معاملات ملکی، حقوق خانواده و حقوق کیفری آورده می شود.

حقوق ماهوی درباره ماهیت موضوعات حقوقی، تعریف مفاهیم، تئوری مسائل حقوقی می باشد.

حقوق شکلی(آیین دادرسی مدنی)، بیشتر عملی است و درباره جریان دعاوی و پرونده ها در دادگاه‌ ها و دادسراها و به مسائلی و شرایط انجام مواردی که در رابطه با دادرسی است، می‌پردازد. روشن است که وکلای حقوقی همواره به دلیل حضور در دادگاه و مراکز حقوقی همواره با حقوق شکلی سر و کار دارند و واجب است که یک وکیل حقوقی درباره حقوق خصوصی شکلی اطلاعات لازم و کافی را در حد معقول داشته باشد.

از جمله وظایف وکیل حقوقی، رسیدگی به دعاوی مربوط به معاملات است.

اگر اختلافی در باب چگونگی عقد قرارداد پیش آید، داشتن یک وکیل خوب حقوقی می تواند بسیار موثر و کارا باشد. در موارد زیر، انتخاب یک وکیل تراز اول حقوقی، کارها را بسیار سهل تر می نماید.

  • انجام هرگونه معامله (شامل: خرید و فروش، اجاره و رهن، قرض، ضمانت، دعاوی مطالبه وجه)
  • همچنین مسائل مربوط به انحصار وراثت (شامل: وکیل مهریه، وکیل املاک، وکیل کلاهبرداری)
  • مهم ترین موارد شامل وکیل حقوق خانواده که طیف وسیعی دارد (مطالبه اجرت المثل، مطالبه نفقه)
  • در آخر مسائل مربوط به حقوق مالکیت خصوصی افراد نسبت به اموالشان، مطالبه‌ی خسارت افراد (وکالت بلاعزل، وصول مطالبات چک و سفته)
چرا به وکیل حقوقی نیازمندیم؟

آیین دادرسی مدنی است، پیچیدگی‌های قانونی خاصی دارد، لذا چیرگی بر این مسائل برای افرادی که تسلط کافی و تخصصی در حیطه حقوق ندارند، کاری بسی سخت و دشوار است.با این وجود کوچکترین بی‌اطلاعی و یا خطا، ممکن است باعث تضییع حقوق قانونی افرادی شود که در فرایند رسیدگی به پرونده ها و دعوا در دادگاه ها شود و یا احتمال دارد روش غلط برای رسیدن به نتیجه از سوی طرفین پرونده، زمان به نتیجه رسیدن پرونده را چندین سال به عقب بندازد.

راه مناسب برای استفاده از خدمات حقوقی چیست؟

مراجعه حضوری به دفتر وکالت و یا یک موسسه حقوقی و استفاده از مشاوره حقوقی یکی از مناسب ترین گزینه ها برای استفاده افراد از خدمات حقوقی است. در مشاوره حقوقی حضوری ارتباط مستقیم بین مشاور یا وکیل با موکل برقرار می شود و یک تعامل دو جانبه شکل می‌‌گیرد.

حضور مستقیم موکل در موسسه حقوقی، راه مناسب پذیرش وکالت در یک پرونده برای وکیل است. اگر قصد سپردن پرونده به یک وکیل متخصص را دارید، بهتر است از مشاوره با یک وکیل حقوقی حضوری استفاده نمایید.

موسسه حقوقی صاحب اندیشه با شماره تماس ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ آماده خدمت‌ رسانی در این زمینه به شهروندان می‌باشد. وکلای مجرب و باتجربه در زمینه‌های مختلف در موسسه حقوقی صاحب اندیشه گرد هم آمده‌اند تا بهترین مشاوره‌های لازم برای کاربران ارائه دهند.

هزینه حق الوکاله وکیل حقوقی چقدر است؟

هزینه وکیل در اکثر موارد به صورت توافقی انجام می گیرد.

پرداخت حق الوکاله در رابطه با وکالت محضری به صورت توافقی است و در صورت عدم توافق بین طرفین، طبق قانون مدنی، وکیل مستحق اجرت المثل ایام و نوع کار وکالت خود می باشد.

هزینه وکیل حقوقی در رابطه با امور قضایی به چه طریق می باشد؟

در امور قضایی که توسط وکیل دادگستری کار پیش می رود نیز طبق قانون وکالت، توافقی که بین وکلای حقوقی و موکلین انجام می پذیرد شرط است.

طبق قانون مدنی ایران در ماده ۶۵۶ ، وکالت عقدی است به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می دهد. با انعقاد عقد وکالت، وکیل و موکل برابر یکدیگر حق و تکلیف یافته دارای روابط حقوقی، مسئولیت های متقابلی می شوند.

و اگر توافقی بین موکل و وکیل دادگستری در رابطه با پیگیری امور قضایی صورت نگیرد، در صورت اختلاف، طبق قانون وکالت، مطابق با تعرفه وکلا مندرج در قانون مذکور اعمال می شود.

با توجه به اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند. اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آن‌ها امکانات تعیین وکیل فراهم شود.

برای اشخاصی که توان پرداخت دستمزد وکیل را ندارند، قانون گذار امکان استفاده از وکیل «معاضدتی» را پیشنهاد میکند.

وکلای حقوقی دادگستری مطابق قانون وکالت موظف هستند، در سه دعوای مدنی به‌ عنوان کمک معاضدت به این دسته از اشخاص قبول وکالت کنند.

پشتیبانی 24 ساعته مشاوره حقوقی تلفنی از طریق شماره 09912389334 امکان پذیر می باشد.

پرسش و پاسخ حقوقی

دادگاه های حقوقی موظف به حل و رسیدگی به پرونده های حقوقی هستند.

اگر بخشیدن مهریه به صورت لفظی باشد میتوان مهریه را مجددا طلب کرد.

البته در صورتی که زن در مقابل بخشش مهریه حقی به دست نیاورده باشد.

اما در صورتیکه مهریه را کتبا و رسما بخشیده باشد امکان طلب کردن مهریه وجود ندارد.