پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

سرقت مسلحانه از منازل

سرقت مسلحانه چیست؟

سرقت مسلحانه از منازل یا هر مکان دیگری نوعی از سرقت های مشدد محسوب می شود به این معنا که سرقت با کمک چند عامل دیگر از عوامل تشدید مجازات همراه است. سرقت مسلحانه، همانطور که از نام آن مشخص است، با همراه داشتن اسلحه صورت می گیرد و مجازات آن از سرقت ساده بیشتر و شدید تر می باشد. جرم سرقت مسلحانه جدا از آنکه علیه مال است، جرم علیه امنیت داخلی نیز تلقی می شود چرا که در انواع دیگر سرقت، مال عموما به شکل مخفیانه ربوده می شود اما در سرقت مسلحانه، معمولا با زور، تهدید و ایجاد رعب و وحشت همراه است و حتی ممکن است منجر به ربایش مال نیز نگردد.

جرم سرقت مسلحانه از منزل

به طور کلی ورود اشخاص به منزل دیگران ملزم کسب اجازه از صاحب یا متصرف آن است و اگر کسی در غیاب صاحب خانه وارد منزل دیگری شود و اجازه ورود به منزل نیز نداشته باشد این ورود غیر قانونی بوده و از جنبه کیفری قابل پیگیری است. بنابراین طبق قانون مجازات اسلامی، هر کس در منزل یا مسکن دیگری به زور یا تهدید وارد شود به مجازات از شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و اگر این عمل از سوی دو نفر یا بیشتر انجام شود و دست کم یکی از آنان حامل اسلحه هم نیز باشد به حبس از یک تا شش سال محکوم خواهند شد.

منظور از سلاح در جرم سرقت مسلحانه چیست؟

سلاح در سرقت مسلحانه از منازل و هر مکان دیگری شامل انواع سلاح سرد مانند چاقو، قمه، شمشیر،کارد، پنجه بوکس و یا سلاح گرم مانند تفنگ، اسلحه شکاری، نارنجک و غیره می شود. پر یا خالی بودن اسلحه تفاوتی ندارد و تنها حمل آن توسط سارق منجر به مبدل گشتن سرقت به سرقت مسلحانه می شود حتی اگر از آن اسلحه استفاده نشود. لازم به ذکر است که سنگ و چوب و امثالهم سلاح محسوب نمی شوند.

مجازات جرم سرقت مسلحانه از منازل

سرقت مسلحانه از منازل بسته به جزییات پرونده ممکن است توسط قاضی، از نوع سرقت حدی یا تعزیری تشخیص داده شود. طبق تعریف ماده 656 قانون مجازات اسلامی، مرتکب سرقت از جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی است یا همان منزل، به حبس از شش ماه تا سه سال و تا 74 ‌ضربه شلاق محکوم می ‌شود.

شرایط جرم سرقت مسلحانه از منازل

به سرقت مسلحانه از منازل و هر مکان دیگری در دو ماده ی 651 و 652 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی اشاره شده است. طبق ماده 651 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375، اگر سرقت مسلحانه از منازل پنج شرط زیر را داشته باشد، سارق محکوم به پنج تا بیست سال حبس و 74 ضربه شلاق می گردد:

  • سرقت در شب اتفاق افتاده باشد.
  • تعداد سارقان دونفر یا بیشتر باشد.
  • یک یا چند نفر از سارقان سلاح ظاهر یا مخفی همراه داشته باشد.
  • سارقان از دیواری بالا بروند، حصاری را بشکنند و یا از کلید ساختگی استفاده کنند.
  • سارق به دروغ خود را مامور دولت معرفی کند و یا سرقت در محل سکنی یا اطراف آن صورت گیرد و موجب آزار و تهدید گردد.

نکاتی درباره پیشگیری از جرم سرقت از منازل

  • هنگام خروج از منزل، تمام درها و پنجره‌ها، بالکن، پشت ‌بام و… را قفل نمایید.
  • مقابل تمام پنجره‌ ها، نورگیر، پاسیو و روی دیوارهای کوتاه حفاظ مقاوم و مطمئن نصب کنید.
  • تا زمان بسته ‌شدن کامل درب اتوماتیک پارکینگ، محل را ترک نکنید.
  • هنگام استخدام نیروی کار مانند نیروی خدماتی، سرایدار و نگهبان با احتیاط بیشتری عمل کنید.
  • قبل از شناسایی و مشاهده مدارک افرادی که به عنوان مامور سازمان ‌های مختلف به منزلتان مراجعه می‌ کنند، از ورود این افراد به داخل خودداری کنید.

پاسخ به چند پرسش درباره سرقت مسلحانه از منازل

اگر سارقان در هنگام سرقت از منازل مسلح باشند، چه مجازاتی برای آن ها در نظر گرفته می شود؟

اگر یک یا چند نفر مرتکب جرم سرقت از منازل شوند و حداقل یکی از آنان مسلح باشد و یا هیچ‌ کدام مسلح نباشند اما در موقع سرقت در مقام هتک ناموس برآیند، مجرمان به مجازات اعدام یا حبس ابد محکوم خواهند شد.

اگر سارقی به قصد سرقت از منازل، وارد خانه شود اما قبل از هر اقدامی دستگیر شود، چه مجازاتی دارد؟

شخص سارق در این فرض طبق عنوان جرم شروع به سرقت مسلحانه از منازل، مجازات خواهد شد.

اگر شخص سارق پس از سرقت دستگیر شود اما اموال مسروقه را فروخته باشد، تکلیف چیست؟

طبق قانون، شخصی که اقدام به خرید اموال مسروقه نموده است، موظف است اموال مذکور را به صاحب آن بازگرداند. همچنین در صورت اطلاع وی از مسروقه بودن اموال، به حبس از شش ماه تا سه سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *