پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

وکیل کیفری

وکیل کیفری موظف به انجام امور کیفری موکل خود می باشد. اهمیت و حساسیت دعاوی کیفری و همچنین آثار و پیامد هایی که نتیجه این دعاوی به دنبال دارد; ضرورت حضور وکیل به منظور پیگیری و حل دعاوی کیفری و مشاوره و اخذ راهکار مناسب از جانب وی بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. بنابراین ما به جهت راهنمایی کاربران در این محتوا به بررسی دعاوی کیفری و اهمیت حضور وکیل کیفری در این دعاوی، می پردازیم.

دعاوی کیفری به دعاوی گفته می شود که مستلزم مجازات و صدور حکم محکومیت برای مرتکب آن می باشد. بنابراین در هر موردی که مجازاتی برای رفتار معینی از جانب قانون تعیین شده باشد، با یک دعوای کیفری مواجه هستیم.

هرگاه در جامعه جرمی ارتکاب یابد این جرم دارای دو جنبه عمومی و جنبه خصوصی می باشد.
جنبه خصوصی جرم : حالتی است که شخص متضرر از وقوع جرم، با طرح شکایت به عنوان شاکی خصوصی خواهان احقاق حقوق خود و مطالبه خسارات وارده بر اثر جرم ارتکاب یافته می باشد. بنابراین با شکایت شاکی رسیدگی به پرونده شروع و با صدور حکم محکومیت و یا گذشت وی اتمام می یابد.

جنبه عمومی جرم : که دادستان به عنوان مدعی العموم مکلف است از منافع جامعه در اثر جرمی که واقع شده است، دفاع نماید. بنابراین پس از وقوع جرم حتی بدون شکایت شاکی، به دستور دادستان رسیدگی به پرونده شروع می شود و گذشت شاکی خصوصی در این موارد شرط نمی باشد.

مجازات و یا کیفر واکنشی از سوی جامعه است که به منظور احقاق حقوق مردم در مقابل رفتار مشخصی که به آن جرم می گویند، پیش بینی شده است.

این مجازات ها شامل موارد زیر می باشد:

  • حدود ( مجازات هایی که میزان، نوع و کیفیت آنها در قانون مشخص است. )
  • قصاص ( مجازات جنایات عمدی علیه اشخاص می باشد. )
  • دیات ( دیه مالی است که از جانب شرع برای ایجاد جنایت عمدی بر اشخاص، در مواردی که قصاص تعیین نشده است، تعیین شده است. )
  • تعزیر ( مجازات هایی که مشمول حدود، قصاص و دیات نباشند مشمول عنوان تعزیر می شوند که شامل هشت درجه هستند و در موارد ارتکاب محرمات شرعی و نقض مقررات حکومتی اعمال می شوند. )

برای دریافت مشاوره کیفری تلفنی رایگان می‌توانید همین حالا با شماره ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ تماس بگیرید.

هزینه وکیل کیفری

به طور معمول حق الوکاله وکیل را عرف وکالت تعیین می کند. پیچیدگی های پرونده و مالی یا غیر مالی بودن دعوای طرح شده نیز در تعیین حق الوکاله وکیل موثر خواهد بود.

نکته ای که اهمیت به آن بسیار ضروری می باشد آن است که هزینه اخذ وکیل برای انواع دعاوی به خصوص دعاوی کیفری که حساسیت خاص خود را دارد، بسیار مقرون به صرفه تردر مقابل خساراتی است که ممکن است در اثر طرح نادرست دعاوی کیفری متحمل افراد شود.

به همین دلیل بهتر است قبل از طرح هرگونه شکایتی ابتدا با یک وکیل کیفری مشورت نموده و در صورت لزوم طرح شکایت و پیگیری پرونده را به دست او بسپارید.

انواع دعاوی کیفری

دعاوی کیفری رایج شامل مواردی از قبیل: جعل وکلاهبرداری، سرقت، قتل عمد و غیر عمد، ایراد ضرب و جرح عمدی، تجاوز به عنف،خیانت در امانت، فروش مال غیر و … می شود.

باید توجه داشت که استفاده از خدمات یک وکیل کیفری در دعاوی مزبور بسیار حیاتی و حائز اهمیت می باشد. به این دلیل که هر دعوایی فقط یک بار قابلیت حل شدن دارد و اگر دعوایی به اشتباه و یا بدون درنظر گرفتن موارد اصلی طرح شود، باعث بوجود آمدن خسارات و اطاله دادرسی خواهد شد.

در ادامه به بررسی چند مورد ازمهم ترین عناوین جرایم کیفری که موجب طرح دعاوی کیفری می شوند، می پردازیم. بدیهی است همانطور که ذکر گردید بدون حضور یک وکیل کیفری با ویژگی هایی که ذکر خواهد شد رسیدگی به این دعاوی با مشکلات احتمالی مواجه خواهد بود و همچنین احقاق حقوق اشخاص به نحو مطلوب نیز وابسته به حضور وکیل کیفری خواهد بود.

مزایای مشاوره با یک وکیل کیفری خوب

اخذ وکیل کیفری و مشاوره با او مزایایی به همراه دارد که همواره به نفع موکل خواهد بود. از این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با حضور وکیل، نیازی به حضور شاکی در جلسات رسیدگی نخواهد بود.
  • یک وکیل کیفری خوب، با مطالعه شواهد و مستندات نتیجه احتمالی را به اطلاع موکل خود می رساند.
  • حضور وکیل در دعاوی کیفری موجب سریع تر شدن فرایند دادرسی و صرفه جویی در وقت و زمان خواهد بود.
  • به دلیل اطلاعات محدود مردم از قوانین کیفری و نحوه و چگونگی مراحل ثبت شکایت کیفری، موفقیت پرونده با حضور وکیل کیفری به حداکثر خواهد رسید.

ویژگی های بهترین وکیل کیفری

تجربه وکیل کیفری

مهم ترین ویژگی یک وکیل کیفری خوب، تجربه و اعتبار وکالت وی در زمینه امور کیفری می باشد. زیرا تجربه وی با در نظر گرفتن گستردگی امور کیفری بسیار موثر در نتیجه و سرنوشت پرونده خواهد بود.

تخصص وکیل کیفری

یکی از ویژگی های یک وکیل کیفری خوب، تخصص وی می باشد. زیرا استدلال های یک وکیل کیفری باید با استناد به قانون باشد؛ بنابراین باید به تمام قوانین کیفری از جمله قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات فروش مال غیر و … تسلط کامل داشته باشد تا بتواند با تکیه بر پشتوانه علمی و تجربیات خود به حل پرونده های کیفری پیچیده بپردازد.

راز داری و امانت وکیل کیفری

از جمله ویژگی هایی که لازمه فعالیت وکالت است، باید به رازداری و امانت وکیل اشاره نمود. زیرا وکلا نه تنها با پایبندی به اصول اخلاقی ، بلکه به موجب قانون نیز ملزم به امانت داری و عدم افشای اسرار موکل خود می باشند.

بهترین وکیل کیفری تهران

موسسه حقوقی صاحب اندیشه، با بهره گیری از بهترین وکیل کیفری تهران، بهترین مسیر را برای موفقیت پرونده های کیفری شما فراهم می کند.
شما می توانید جهت مشاوره حقوقی رایگان با پشتیبانی 24 ساعته با شماره های موجود در سایت تماس حاصل نمایید.

وکیل کیفری خوب چه کسی است؟

وکیل کیفری شخصی است که علی الرغم داشتن دانش کافی در زمینه های مختلف حقوقی، تمرکز حرفه ای وکالت خود را در امور کیفری و جزائی قرار داده است. یک وکیل کیفری خوب شخصی است که با تکیه بر تجربه و تخصص خود در زمینه امور کیفری و جزائی، به قبول پرونده های کیفری می پردازد.

وکیل دعاوی کیفری بر خلاف دعاوی حقوقی نمی تواند در کلیه دعاوی کیفری قبول وکالت نماید. مانند دعاوی کیفری قابل طرح در دیوان عالی کشور که فقط وکیل پایه یک دادگستری می تواند در اینگونه دعاوی قبول وکالت نماید.

حق داشتن وکیل در دعاوی کیفری

حق داشتن وکیل یکی از حقوق متهم است که در قانون اساسی و آیین دادرسی کیفری برای متهم پیش بینی شده است. و اگر شخص توانایی انتخاب وکیل نداشته باشد باید به موجب قانون برای او امکانات تعیین وکیل فراهم شود. این حق به دلیل اهمیت دفاع متهم و حفظ حقوق شهروندی برای متهمان در نظر گرفته شده است.

جرایم کیفری

سرقت

سرقت یا همان دزدی یک عمل مجرمانه و غیر قانونی است. و قانون مجازات اسلامی در ماده 265 به تعریف و جرم انگاری این رفتار پرداخته است. بنابراین اگر کسی مالی که متعلق به شخص دیگری است را برباید، سارق است. به طور کلی جرم سرقت به دو دسته کلی تقسیم میشود:

سرقت حدی : سرقت حدی یکی از انواع سرقت است که با مجازات حد همراه است. سرقت حدی دارای شرایطی است که در صورت تحقق آنها مجازات حد اجرا می شود.
سرقت تعزیری : سرقتی که شرایط سرقت حدی را نداشته باشد؛ مانند سرقت کیف و… سرقت تعزیری است. در این مورد قاضی با توجه به نحوه سرقت، مجازات را تعیین می کند.

اختلاس و ارتشا

اختلاس و ارتشا از جمله جرایم اقتصادی است که توسط مامورین دولتی و در ارتباط با مالی که نزد آنان به امانت گذاشته شده است ارتکاب می یابد. بنابراین این دو عنوان به صورت ویژه جرم انگاری شده اند. قانون تشدید مجازات های مرتکبین اختلاس و ارتشا و کلاهبرداری در خصوص رسیدگی به این جرایم وضع شده است.

کلاهبرداری

کلاهبرداری جرمی است که در آن شخص با فریب دادن دیگران و داشتن سو نیت، اقدام به بردن اموال آنها می کند. با توجه به پیچیدگی های جرم کلاهبرداری، پیشنهاد می شود که قبل از طرح شکایت کیفری با یک وکیل در این خصوص مشورت نمایید. شکایت کلاهبرداری اگر از جانب وکیل کیفری انجام شود، وکیل می تواند مدت زمان اثبات این جرم را کوتاه تر نماید.

قتل عمد و غیر عمد

جرم قتل یکی از خشونت آمیز ترین جرایم کیفری است. جرم قتل عمد حالتی است که شخص با قصد کشتن شخص دیگری و استفاده از ابزار و یا روشی که به طور معمول کشنده محسوب می شود، اقدام به از بین بردن شخص مزبور می نماید. مجازات قتل عمد در قوانین ایران قصاص می باشد.

در خصوص قتل غیر عمد، مرتکب قصد صدمه به شخص را داشته اما قصدن کشتن او را نداشته است ولی رفتار ارتکابی از جانب او موجب مرگ شخص شده است. مجازات قتل غیر عمد به صورت دیه است ولی در صورت تقاضای اولیای دم و وجود سایر شرایط مجازات قصاص اجرا می شود.

در خصوص جرایمی که در مطالب فوق درباره آنها بحث شد و همچنین سایر جرایم کیفری پیچیده، نکات و حساسیت هایی وجود دارد که بدون داشتن وکیل کیفری قادر به تشخیص و حل آنان نخواهید بود.

ما در صاحب اندیشه همواره در کنار شما هستیم و همیشه امکان مشاوره حقوقی تلفنی از طریق شماره ۰۲۱۴۴۲۱۱۴۱۴ برای شما فراهم خواهد بود.

پرسش و پاسخ کیفری

در جرایم کیفری به طور معمول می توان حداکثر دو وکیل به دادگاه معرفی نمود. در جرایمی که در صلاحیت دادگاه کیفری یک است از جمله قصاص نفس، حبس ابد، جرایم سیاسی و مطبوعاتی و … می توان حداکثر سه وکیل معرفی نمود. در جرایمی که موضوع آنها سلب حیات و یا حبس ابد است، چنانچه متهم در دادسرا وکیل معرفی نکند، بازپرس در این مرحله برای او وکیل تسخیری انتخاب می نماید.

هر رفتاری که طبق قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده و دارای مجازات باشد مانند اعدام، تبعید، حبس، شلاق، جزای نقدی، قاچاق و تولید مواد مخدر،محرومیت از حقوق اجتماعی و … باشد دارای جنبه کیفری می باشد

1- تنظیم شکوائیه
2- کپی شناسنامه و کارت ملی شاکی
3- وکالت نامه وکیل
4- مشخصات مشتکی عنه (طرف مقابل شکایت) در صورت در دسترس بودن آن.