پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

دوره کارآموزی وکلا

موسسه حقوقی صاحب اندیشه

تجربه اندوزی جز با گذراندن یک دوره تخصصی نزد اساتید آن علم حاصل نمی‌شود. وکالت نیز از این قضیه مستثنا نیست. پذیرفته شده در آزمون وکالت که نزد یک وکیل پایه یک دادگستری دوره کارآموزی وکلا را طی کرده است و در آخر بتواند در آزمون اختبار نمرات لازم را کسب کند می‌تواند با صدور پروانه وکالت از سوی کانون وکلا بعنوان یک وکیل پایه یک دادگستری شروع به خدمت نماید.

لذا وکیل پایه یک دادگستری که با یک موسسه حقوقی نیز همکاری می‌کند می‌تواند بعنوان یک سرپرست باتجربه در دوره کارآموزی وکلا برای یک پذیرفته آزمون وکلا کارگشا باشد.

برای انسجام وظایف، تکالیف و هم فعالیت‌های دوره کارآموزی وکلا تحت عنوان “شرح وظایف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری ” در سال ۱۳۹۴ مصوب گردید. آیین‌نامه مذکور در ۷ فصل تالیف شده که در هر فصل به تفضیل به سطحی از دوره کارآموزی وکلا پرداخته است.

هر موسسه حقوقی با استفاده از کادر وکالتی خود تمام تلاش را بکار می‌گیرد که با جذب پذیرفته شدگان دوره کارآموزی وکلا قدمی هرچند کوچک در افزایش توانایی و خلاقیت وکلای جدید بردارد. البته نمی‌توان انکار کرد وکیل پایه یک دادگستری که بعنوان سرپرست انتخاب مشود اگر با یک موسسه حقوقی همکاری کند قطعاً و یقیناً تجارب ارزنده‌تری به وکلای کارآموز منتقل خواهند کرد، زیرا وکیل پایه یک دادگستری که در قالب موسسه حقوقی همکاری می‌کند به‌واسطه دیگر وکلای حاضر در آن موسسه حقوقی اطلاعات به روزتری خواهد داشت.

لزوم گذراندن دوره کارآموزی وکلا

پیشتر عنوان شد که اطلاعات حاصل از مطالعه کتب دانشگاهی با آنچه که در عمل در شعب دادگاه در جریان است فاصله‌ای ملموس و محسوس دارد، لذا برای تکمیل اطلاعات آکادمیک و دانشگاهی ضروری است.

دوره کارآموزی وکلا زیر نظر یک وکیل پایه یک دادگستری طی شود. طبق مواد آیین‌نامه‌ای “شرح وظایف کارآموزان ” در طی دوره کارآموزی وکلا، کارهای وکالتی محوله به کارآموز همگی می‌بایست زیر نظر سرپرست او که یک وکیل پایه یک دادگستری است انجام پذیرد و برای تمامی اقدامات خود موافقت و امضای سرپرست را دریافت کند.

موسسه حقوقی که از تجربیات وکلای باسابقه بهره می‌برد در انتقال دانش حقوقی به کارآموزان دوره کارآموزی وکلا بهتر عمل می‌کند و در پرورش خلاقیت به جهت تنظیم لایحه یا دفاعیه کارآمدتر خواهد بود چون اتکا به تجربیات چندین ساله شبیه پله‌های یک نردبان است که در ترقی کارآموز و بالا رفتن اطلاعات حقوقی وی مثمر ثمر خواهد بود.

نگاهی گذرا به آیین‌نامه شرح وظایف کارآموزان

  • فصل اول: با ارائه دو ماده درصدد بیان کلیات و تعاریف برآمده است. مولفان اصطلاحات را مختصر تعریف کرده‌اند از جمله کانون، کمیسیون، محل کارآموزی، محل اشتغال و …

 

  • فصل دوم: طی هفت ماده، شروع دوره کارآموزی وکلا را بیان کرده و در مورد مدت آن مطالبی عنوان می‌شود. مراحل ثبت نام، مدارک لازم و بیان مواعید معرفی کارآموز به وکیل سرپرست، شروع جلسات توجیهی و مدت کلی دوره کارآموزی وکالت عنوان گردیده. گرچه تاکید به حضور بدون وقفه در دوره کارآموزی وکلا شده اما استثنائاتی را بصورت حصری (نه تمثیلی) بیان کرده، از جمله زایمان، سفر حج واجب و…

 

  • فصل سوم: در یک ماده به تکالیف کارآموزان اشاره می‌کند؛ انجام کارهای محوله از طرف کانون وکلای دادگستری، اخذ گواهی آموزش رایانه، تسلیم گزارش عملکرد به وکیل سرپرست، شرکت در جلسات توجیهی و کارگاه و… از جمله تکالیفی هستند که بر عهده کارآموز گذاشته شده‌اند.

 

  • فصل چهارم: در خصوص پایان دوره کارآموزی وکلا و اختبار سخن به میان آمده است. مهلت ۲۰ روزه‌ای که به کارآموز داده می‌شود تا برای تسلیم مدارک، گزارش‌ها و کارنامه خود به کمیسیون اقدام کند و درنهایت ارزیابی کارآموز در سه سطح متوسط، خوب و بسیار خوب صورت می‌پذیرد.

 

  • فصل پنجم: طی سه ماده در خصوص تمدید و تجدید دوره و انتفای کارآموزی صحبت به میان آمده. در این فصل برای جبران وقفه و کسری‌های حضور در دادگاه، سخنرانی‌ها، کارگاه‌ها مواعیدی مقررشده است.

 

  • فصل ششم: از ماده ۲۶ تا ماده ۳۱ این فصل، وظایف وکلای سرپرست بیان شده است. مولف به بیان وظایف وکلای سرپرست پرداخته وبر طبق محتویات مواد مذکور، وکیل پایه یک دادگستری که عنوان سرپرست را داراست، بایستی تکالیفی را عهده‌دار گردد که از آن جمله می‌توان به نظارت مستمر بر عملکرد کارآموز، آشنایی با تنظیم قرارداد وکالت، تبیین وظایف و اختیارات وکیل دادگستری، اعلام تخلف احتمالی کارآموز و… اشاره نمود.

 

  • فصل هفتم: در ۱۲ ماده مقررات انضباطی و انتظامی عنوان گردیده. در این فصل، مقررات محدودیت‌های اخذ پرونده، برای کارآموز در دوره کارآموزی وکلا، بیان شده است؛ بعلاوه رعایت پوشش و ادب و تعامل با همکاران و به همراه داشتن پروانه به وقت حضور در مراجع رسمی و قضائی توصیه شده است.

 

مشاوره کیفری به همراه معرفی انواع جرائم آن

 

درنهایت کارآموز می‌بایست در معرفی وکیل سرپرست خود، دقت لازم را مبذول نماید زیرا اخذ تجربه کافی درگرو سطح اطلاعات سرپرست و البته توانایی انتقال به کارآموز خواهد بود.

منبع : ویکی‌پدیا ، دانشنامه آزاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *