پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک

مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک موضوعی است که امروزه مخصوصاً در جامعه ایران تبدیل به یک امر طبیعی شده است. افراد بر اثر از دست دادن کنترل خود و فشارهای عصبی وارده اقدام به ارسال پیامک‌هایی حاوی مطالب رکیک و زشت به یکدیگر می‌نمایند. غافل از اینکه همین پیامک‌ها می‌توانند مصداق جرم فحاشی ناموسی برای آنها قلمداد شده و باعث مجازات آنها در دادگاه شود.

در چنین مواقعی ابتدا سعی کنید خونسردی خود را حفظ کرده و از ادامه دادن ماجرا در پیامک خودداری نمایید. سپس در اولین فرصت از خدمات مشاوره حقوقی مربوط به جرائم پیامکی و فحاشی ناموسی استفاده نمایید؛ زیرا در بسیاری از موارد شرایط وقوع جرم برای موارد مختلف با هم متفاوت بوده و مجازات آنها نیز می‌تواند تفاوت داشته باشد. مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک بسته به نوع فحاشی و الفاظ به کار رفته در آن در دادگاه‌ها نتایج مختلفی به دنبال خواهد داشت. در ادامه این بحث قصد داریم تا موارد قانونی مرتبط با این نوع جرائم را با هم مرور کنیم تا هم سطح آگاهی افراد در این باره افزایش یافته و هم در چنین لحظاتی سعی در کنترل خود نمایند.

جواب جرم، جرم است

یکی از سوالات عدیده‌ای که در موضوع مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک برای کاربران مطرح می‌شود این است که آنا تنها در اقدام متقابل چنین پیامی را ارسال نموده‌اند. طبق قانون  در چنین مواقعی هر دو طرف مجرم شناخته شده و در صورت شکایت هر کدام، طرف مقابل تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. از این رو هنگامی که با چنین مسائلی از طرف دیگران هم روبرو شدید، سعی کنید کنترل خود را از دست ندهید. یک حرف اشتباه در این مسائل هم حق شما را از گردن شما ساقط خواهد نمود و هم برای شما نیز عواقبی به دنبال خواهد داشت. از این رو برخورد متقابل در این مواقع را فراموش کرده و در لحظه آن را نادیده بگیرید. سپس با راهنمایی‌های مشاوره حقوقی فحاشی ناموسی می‌توانید حق خود را پیگیری کرده و طرف مقابل را به سزای عمل زشتی که مرتکب شده برسانید.

تفاوت فحاشی رو در رو با فحاشی پیامکی

در ادامه خواهید دید که طبق قانون مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک تفاوت آنچنانی با فحاشی رو در رو نخواهد داشت. با این تفاوت که در برخی موارد امکان اثبات چنین امری راحت‌تر هم است. البته قوانین و شرایطی هم برای وقوع چنین جرائمی در نظر گرفته شده است که در ادامه به آنها نیز می‌پردازیم. در هر صورت با ذکر این نکته باید متذکر می‌شدیم که فارغ از محیطی که در حال صحبت در آن هستید، وقوع جرم مذکور می‌تواند منجر به حد و سایر جرائم مندرج در قانون باشد.

قانون در این باره شما را مسئول مستقیم ابزاری می‌داند که در اختیار شما قرار دارد. تلگرام، اینستاگرام، واتس آپ، ایمیل و هر پلتفرم ارسال پیام دیگری که چنین جرائمی در آن رخ داده باشد، مصداق جرم فحاشی ناموسی بوده و مطابق با کلمات به کار رفته در متن پیام قانون با آن برخورد خواهد کرد. از این رو تصور نکنید که مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک تنها محدود به پیام‌های ارسالی از سیم کارت است.

انواع طلاق و آثار آن

جرائم پیامکی

مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک به چند دسته تقسیم می‌شود. در درجه اول باید این نکته را مد نظر قرار دهید که ارسال پیامک و ایجاد مزاحمت برای دیگران خود به خود مصداق جرم است. ماده 641 قانون مجازات اسلامی به شرح مزاحمت پیامکی پرداخته و آن را مصداق بارز جرم تلقی می‌کند که مجازات‌هایی هم برای آن در نظر گرفته است. از این رو وقوع مزاحمت پیامکی چه با فحاشی ناموسی و چه بدون آن خود یک جرم مستقل می‌باشد. حال استفاده از عبارات توهین‌آمیز می‌تواند آن را سنگین‌تر و تبدیل به مجازات فحاشی نماید.

مجازات فحاشی ناموسی در پیامک

مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک طبق ماده 697 قانون مجازات اسلامی تشریح شده است. در این ماده به صراحت ذکر شده حتی ارسال چنین پیامکی از شماره‌های ناشناس و سیم‌کارت‌های بدون نام نیز در صورت اثبات جرم محسوب شده و اگر از حد قذف شامل آن نشود، حداکثر تا 74 ضربه شلاق و 1 ماه تا یک سال حبس به دنبال خواهد داشت. دقت کنید که این بند از قانون مجازات اسلامی ارسال فحاشی ناموسی را تنها از طریق پیامک جرم تلقی نکرده و همان‌طور که اشاره کردیم هر وسیله‌ای دیگری هم برای چنین امری استفاده شده باشد، مصداق جرم بوده و این مجازات برای وی نیز صادر خواهد شد.

کاربران باید به این نکته هم دقت کنند که کلمات به کار رفته در چنین پیامک‌هایی هم بسیار مهم هستند. یک جلسه مشاوره حقوقی درباره این موضوع می‌تواند این پیام‌ها را به تفکیک برای شما روشن نماید. با این حال در صورتی که مطالب عنوان شده در پیامک جزء موارد مربوط به قذف تلقی گردد، مجازات مذکور در این شرایط شامل حد قذف خواهد بود. برای چنین شرایطی قانون مجازات را 80 ضربه شلاق و حبس از 6 ماه تا 3 سال در نظر می‌گیرد.

پیگیری مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک

توهین و افتراهای مندرج در پیامک‌ها به چند طریق قابل پیگیری است. در درجه اول قانون مزاحمت‌های تلفنی ساده را به مرکز مخابرات عودت داده و از کاربران می‌خواهد برای پیگیری چنین جرائمی که در آن توهین و افترا و فحاشی ناموسی وجود ندارد، از طریق مخابرات اقدام نمایند. مخابرات برای چنین افرادی در بار اول اخطار کتبی و در بار دوم قطع یک ماه سیم کارت را پیش بینی و در بقیه موارد هم طبق مقررات با وی برخورد خواهد کرد؛ اما برای پیگیری مجازات فحاشی ناموسی از طریق پیامک و الفاظ افترا آمیز به کار رفته در آن در درجه اول مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی برای هر فردی لازم است. وکیل با تجربه در این زمینه می‌تواند راهنمایی‌های لازم برای حضور در دادگاه محلی و ارائه دادخواست را به کاربر رسانده و وی را از حقوق قانونی خود مطلع سازد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *