پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

وکیل تعیینی چیست؟

وکالت از جمله حرفه‌های فوق‌العاده حساس در جامعه امروز می‌باشد. وکیل تعیینی یکی از انواع وکیل در قانون ایران محسوب می‌شود. وکیل پایه یک دادگستری با تخصص و مهارتی که دارد، این توانایی را خواهد داشت تا از اشخاص در برابر اتهاماتی که به آن وارد شده دفاع نماید. خدمات وکیل پایه یک دادگستری در موسسه حقوقی صاحب اندیشه با بالاترین سطح کیفیت به کاربران ارائه می‌شود. با توجه به اهمیت بالای دفاع از حق و حقوق در دادگاه استفاده از خدمات وکیل پایه یک دادگستری کار بلد و انتخاب بهترین وکیل می‌تواند نیازی است که هرگز نباید آن را سرسری بگیریم و آن را پشت گوش بیندازیم. مهم نیست که در چه مرحله‌ای از پرونده حقوق و یا کیفری خود هستید، در هر مرحله‌ای استفاده از خدمات وکیل یک قدم شما را پیش خواهد انداخت.

در این مقاله قصد داریم با تعریف وکیل تعیینی و خدمات و وظایف وی در امر وکالت آشنا شویم. مراحل اخذ وکیل در قانون کاملاً مشخص است. اما این انتخاب وکیل مناسب است که تبدیل به دغدغه اصلی کاربران گشته است. کسانی که به دنبال اخذ وکیل تعیینی برای خود هستند، می‌بایست برخی از معیارهای مهم را در نظر بگیرند تا بتوانند به بهترین انتخاب برسند. در ادامه برخی از این معیارها را نیز با هم مرور مکی کنیم. از این گذشته باز اگر ابهام و یا سؤالی برای انتخاب وکیل تعیینی در ذهن مخاطبین موجود باشد، کاربران می‌توانند از طریق بخش دیدگاه‌ها در پایین صفحه یا شماره تلفن‌های درج شده با مشاورین ما در موسسه حقوقی صاحب اندیشه در تماس بوده و سؤالات خود را مطرح نمایند.

تعریف وکیل تعیینی

قانون مدنی در ماده 656 تعریف کاملی برای وکیل بیان نموده است. در این تعریف وکیل کسی است که با دارا بودن مشخصات خاصی می‌تواند به عنوان نایب فرد دیگری برای انجام کارهای وی اقدام نماید. وکیل شخصیتی کاملاً شناخته شده و تعریف شده در قوانین هر کشوری است. تمام کشورهایی که برای حقوق مادی و معنوی شهروندان خود اهمیت قائل هستند، اجازه اخذ وکیل را برای آنها صادر می‌نمایند. در ایران نیز وکیل عضو جدایی‌ناپذیر دادگاه‌ها بوده و هر کسی که به دلیلی به دادگاه احضار می‌شود، نیاز به استفاده از خدمات وکیل خواهد داشت.

وکیل تعیینی به وکیلی گفته می‌شود که در آن فرد خود برای اخذ وی اقدام نماید. در واقع شما این حق را دارید که وکیل منتخب خود را برای امر دفاع از حق خود در دادگاه داشته باشید. به چنین وکیلی که خود فرد اقدام به انتخاب وی نموده باشد، در اصطلاح وکیل تعیینی گفته می‌شود. برای انتخاب وکیل تعیینی دو دسته معیارها را باید سنجیم. در درجه اول از نظر صلاحیت‌های قانونی و تخصص و از نظر دوم تجربه کاری و فن وکالت را باید در وکیل پایه یک دادگستری منتخب خود تحقیق نموده و سپس دست به انتخاب وکیل تعیینی برای خود نماییم. در ادامه بیشتر با این معیارها آشنا خواهیم شد.

شرایط رسیدن به مقام وکیل تعیینی

افراد برای قرار گرفتن در مقام دفاع و رسیدن به مقام وکیل تعیینی بایستی مراحل سختی را پشت سر بگذارند. سخت گیری‌های صورت گرفته از طرف مراجع قانونی بیشترین تأثیر را برای شهروندان به جای می‌گذارد. از این رو بررسی این شرایط تنها کاری است که کاربران بایستی به آن اقدام نمایند. شرایط لازم برای رسیدن به مقام وکیل تعیینی به قرار زیر می‌باشد:

  1. در قدم اول وکیل تعیینی بایستی دارای حداقل مدرک کارشناسی حقوق در مؤسسات آموزشی مجاز کشور را دارا باشد.
  2. بعد از پایان دوره آموزش تحصیلی موفقیت آموز، نوبت به گذر از آزمون سخت وکالت در کانون وکلا است.
  3. بعد از قبولی در آزمون وکالت، برای اخذ پروانه وکیل پایه یک دادگستری نیاز به 2 سال کارآموزی در نزد یک وکیل خبره و با تجربه خواهند داشت.
  4. در این دو سال هم از نظر تجربه و هم از نظر تخصص آب دیده‌تر می‌شوند و در پایا این دوره وکیل مربی بایستی رضایت خود را نسبت به عملکرد کارآموز به کانون وکلا اعلام دارد.
  5. وکیل در مرحله آخر دریافت پروانه وکالت نیاز به شرکت در مصاحبه نهایی برای احراز صلاحیت عمومی و اخلاقی را خواهد داشت.
بیشتر بخوانید  موارد فسخ قرارداد بین کارگر و کارفرما چیست؟

با سپری کردن این مراحل پروانه وکالت برای وی صادر شده و فرد می‌تواند به عنوان وکیل پایه یک دادگستری فعالیت نماید. کاربران برای انتخاب وکیل تعیینی بایستی این شرایط را حتما مد نظر قرار دهند. علاوه بر این شرایط دیگری هم برای انتخاب وکیل تعیینی وجود دارد که در ادامه بحث به آنها نیز خواهیم پرداخت.

وکیل پایه یک و دو دادگستری

در مقالات گذشته به بحث درباره وکیل پایه یک و دو دادگستری و تفاوت‌های آنها پرداخته‌ایم. کاربرانی که به دنبال انتخاب وکیل تعیینی برای خود هستند، بایستی شرایط پرونده را نیز در نظر بگیرند؛ زیرا طبق تعریف وکیل پایه دو با وجود کم بودن میزان دستمزد تنها در پرونده‌های محدودی به عنوان وکیل تعیینی می‌تواند در مقام دفاع حاضر شود.

معیارهای انتخاب وکیل تعیینی

علاوه بر معیارهای ذکر شده برای انتخاب بهترین وکیل تعیینی نیاز به بررسی شرایط دیگری نیز خواهید داشت. برخی از مهم‌ترین شرایط این انتخاب عبارت‌اند از:

  • تجربه وکیل پایه یک دادگستری
  • نظرات کاربران قبلی وی
  • فن بیان و قدرت گفتمان وی در دادگاه
  • پرستیژ کاری و میزان تاثیرگذاری وی روی طرف مقابل
  • میزان تعهد و وجدان کاری
  • امکانات موسسه حقوقی

هر چند بررسی این شرایط برای انتخاب نیاز به تحقیق جامعی دارد، اما امروز با استفاده از اینترنت به راحتی می‌توان برای انتخاب بهترین موسسه حقوقی و بهترین وکیل پایه یک دادگستری اقدام کرد. یا یک بررسی نسبت به سابقه وکیل تعیینی می‌توانید از انتخاب خود مطمئن شده و مهم‌ترین و تأثیرگذارترین پرونده‌های زندگی خود را به دست هر کسی نسپارید.

کاربران بایستی دقت داشته باشند که اهمیت انتخاب وکیل می‌تواند مهم‌ترین بخش یک پرونده حقوقی و یا کیفری باشد. عامل اصلی قدرت در پرونده‌های کیفری در دادگاه توانایی وکیل در دفاع از موکل خود می‌باشد. از این رو دقت و بررسی دقیق لازمه انتخاب وکیل تعیینی بوده و به هیچ وجه نباید در این امر کوتاهی نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *