پادکست حقوقی صاحب اندیشه

آدرس : تهران ، فلکه دوم صادقیه ، برج افق ، طبقه ششم ، واحد ۶۰۴

تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه چیست؟

موسسه حقوقی صاحب اندیشه

تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه چیست؟ اگر شما هم از جمله کاربرانی هستید که به دنبال رسیدن به پاسخ این سؤال می‌باشید، با ما در ادامه این مقاله همراه بمانید. خدمات وکیل پایه یک دادگستری یکی از خدمات الزامی در زندگی امروز بشر شده است. به دلیل بالا رفتن پرونده‌های حقوقی و کیفری و پیچیده‌تر شدن روز به روز قوانین، این تعداد موسسه حقوقی هم باز برای پاسخگویی به نیازهای کاربران با مشکلاتی مواجه بوده و هنوز هم جا برای فارغ‌التحصیلان جدید وکالت در این عرصه وجود دارد.

اطلاع از اصطلاحات رایج در امر وکالت و مسائل حقوقی مانند تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه برای کاربران دنیای مدرن نیازی ضروری است. برای اتخاذ بهترین تصمیم در برخورد با مسائل حقوقی کاربران بایستی از همه ویژگی‌ها و قدرت‌های پیش روی خود آگاه بوده و بتوانند با مقایسه آنها به بهترین‌ها دست پیدا کنند. در ادامه با آشنایی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه یک قوه قضایی خواهید توانست گزینه بهتر را برای خود برگزینید.

وکیل یا مشاور؟

قبل از پرداختن به تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه ابتدا بایستی یک موضوع خیلی مهم را مشخص کنیم. علاوه بر وکالت و وکیل یک عنوان شغلی دیگری نیز در امر دفاع از حقوق افراد تعریف می‌شود. مشاور حقوقی فردی است که پروانه وکالت نداشته و نمی‌تواند همه کارها و مسئولیت‌های وکیل را روی دوش خود بگذارد. قانون چنین مجوزی برای وی صادر نکرده است. مشاور حقوقی هم در دادگستری و هم در قوه قضاییه وظیفه مشاوره درباره مسائل مختلف حقوقی را به کاربران به عهده دارد؛ اما شرح وظایف وی با وکیل پایه یک چه دادگستری و چه قوه قضاییه متفاوت است و نباید کاربران این دو سمت شغلی را با هم یکی قلمداد کنند.

وکیل ملکی

 

مراحل اخذ مدرک وکالت پایه یک دادگستری

برای پی بردن به تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه بایستی مراحل اخذ مدرک و پروانه اشتغال به کار هر یک از آنها را با هم مرور کنیم. با این بررسی تا حد زیادی کاربران می‌توانند این تفاوت‌ها را متوجه شده و خود قضاوتی عادلانه داشته باشند.

وکیل پایه یک دادگستری فردی است که بعد از حضور در رشته وکالت و موفقیت در به انتها رساندن آن حداقل در مدرک کارشناسی در آزمون وکالت برگزار شده از طرف کانون وکلا شرکت نموده است. قبولی در این آزمون نیز شرط اساسی برای دریافت پروانه وکالت است. بعد از این وکیل برای دریافت پروانه بایستی در یک دوره کارآموزی 18 ماهه نزد یک وکیل باتجربه حضور پیدا نماید. در صورت کسب تجربه و راضی بودن سرپرست از روند کاری و شغلی کارآموز، امکان صدور پروانه وکالت برای وی وجود خواهد داشت.

سختی‌های موجود در این مسیر باعث شده تا هر کسی به دنبال رسیدن به آن نباشد. در نهایت و پس از اتمام همه این مراحل و اخذ پروانه وکیل پایه یک دادگستری که از سوی کانون وکلا صادر می‌شود، این اجازه برای فرد وجود خواهد داشت تا بتواند برای دفاع از حقوق کاربران اقدام کند. حال برای پیدا کردن تفاوت بین این دو وکیل بایستی این مراحل را برای وکیل پایه یک قوه قضاییه نیز مرور کنیم.

 

مراحل اخذ مدرک وکالت پایه یک قوه قضاییه

مراحل اخذ مدرک و پروانه وکالت زمینه ساز اولین تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه می‌باشد. وکیل قوه قضاییه بعد از پشت سر گذاشتن مدارج تحصیلی در دانشگاه و اخذ مدرک وکالت، بایستی در آزمون وکیل قوه قضاییه که از طرف قوه قضاییه برگزار می‌شود، شرکت نموده و پس از آن خود را برای شرکت در دوره کارآموزی آماده نماید. کارآموزش وکیل پایه یک قوه قضاییه نزد وکیل باسابقه این عرصه خواهد بود و بعد از گذشت این مدت پروانه وکالت برای وی از طرف قوه قضاییه صادر خواهد شد. بعد از این مرحله است که وکیل می‌تواند برای دفاع از حقوق کاربران اقدام نموده و تمام مسئولیت‌های وکیل پایه یک را داشته باشد.

شرایط آزمون وکالت در قوه قضاییه با آزمون کانون وکلا با هم تفاوت داشته و مرجع طراح سؤال آنها نیز متفاوت است. البته منابع همان منابع اصلی دانشگاهی هستند که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند.

خلاصه تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضاییه

با شرایط اخذ مدرک و پروانه وکالت برای وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه یک قوه قضاییه آشنا شدیم و تفاوت‌های هر یک را با هم مرور کردیم؛ اما حالا در این بخش یک جمع‌بندی کلی از تفاوت‌های این دو سمت شغلی را با هم تبیین خواهیم نمود و به بررسی برخی از موارد پیرامون آنها نیز خواهیم پرداخت.

  • اولین تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه در مرجع صادر کننده پروانه وکالت برای آنها می‌باشد.
  • مراحل دریافت پروانه وکالت نیز دومین تفاوت عمده آنها خواهد بود.
  • آزمون‌ها و کارآموزی‌ها نیز دیگر تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه را بازگو می‌کنند.

با این وجود:

  • وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضاییه از نظر شرایط کاری تفاوتی ندارند.
  • مسئولیت‌های این دو کاملاً مشابه به هم است و هر دو حدود اختیاراتی قانونی را دارند که در قانون برای آنها تبیین شده است.
  • تفاوتی در مراجعه به یکی از آنها برای کاربران وجود ندارد.

وکیل پایه یک دادگستری بهتر است یا وکیل پایه یک قوه قضاییه؟

حال که با تفاوت وکیل دادگستری با وکیل قوه قضاییه آشنا شدید نوبه به انتخاب میان یکی از آنها می‌رسد. قبل از اینکه دست به انتخاب بزنید، شایعاتی که پیرامون وکلا وجود دارد را از ذهن خود پاک کنید. شایعاتی مانند بهتر بودن وکیل پایه یک دادگستری و آسان بودن مراحل اخذ پروانه وکالت برای وکیل قوه قضاییه و از این دست خبرهایی که بدون هیچ مرجع رسمی در برخی رسانه‌ها به تصویر کشیده شده است.

برای انتخاب بین وکیل پایه یک دادگستری و وکیل قوه قضاییه بهتر است به تجربه و تخصص آنها نگاهی بیندازید. این تجربه و تخصص است که می‌تواند عاملی قدرتمند برای یک وکیل در دفاع از حقوق موکل خود باشد. حتی صرف قبول شدن در آزمون‌ها و مراحل اخذ پروانه وکالت هم دلیلی بر برتری وکلا نسبت به هم نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *